Kilka lat temu kupiłem, głównie pod starty, buty New Balance Fresh Foam Zante Pursuit. Do dzisiaj są to idealne buty do startów, ale są już na tyle wyklepane, że półmaratonu to w nich nie przebiegnę. Przymierzałem wiele modeli i żadne nie są lekkie i tak wygodne jak Zante Pursuit. Nic nie uwiera i, tak jak czytałem w opisie tych butów, dopasowują się do stopy jak skarpetka.
Najbliżej, pod względem materiału, są Kinvary 14, ale nie mogę dopasować rozmiaru. Przy odpowiedniej długości, mimo poluzowanych sznurówek, uwierają od góry stopy.
Szukając w internecie znalazłem informację, że ich następcami były Fresh Foam Tempo, jednak to też już było parę lat temu. Miał ktoś przyjemność biegać w jednych lub drugich i jest w stanie powiedzieć jakie buty teraz dostępne w sprzedaży są podobne do któregoś z powyższych modeli?
Buty podobne do NB Fresh Foam Zante Pursuit
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:37
- Życiówka w maratonie: brak
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
10km: 37:37
HM: 01:28:40
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
https://www.adidas.pl/buty-adizero-adio ... H5066.html
Przyjrzyj się temu, super lekkie, na pianie 'wyścigowej' i bez żadnych udziwnień. Upper na pewno nie będzie tak rozciągliwy jak w tych NB ale może akurat będzie pasował.
Przyjrzyj się temu, super lekkie, na pianie 'wyścigowej' i bez żadnych udziwnień. Upper na pewno nie będzie tak rozciągliwy jak w tych NB ale może akurat będzie pasował.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Podeszwa jest w całości z pianki Lightstrike Pro ? Jeśli wywalili tą nijaką Lightstrike to może być zajebisty but do 20kmAmadeusz pisze: ↑14 kwie 2025, 09:42 https://www.adidas.pl/buty-adizero-adio ... H5066.html
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- Jarlaxle
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 32:22
Tej miękkiej "skarpety" z Zante Pursuit, to już chyba nigdzie nie uświadczysz, przynajmniej ja nie kojarzę. Nawet, jak coś jest podobnie plecione, to zazwyczaj bardziej "twarde".
Ale jeśli szukasz też podobnych wrażeń w trakcie biegu, to do wspomnianych wyżej dodałbym tez Adidas Takumi Sen.
Ale jeśli szukasz też podobnych wrażeń w trakcie biegu, to do wspomnianych wyżej dodałbym tez Adidas Takumi Sen.