Wysokie podbicie i rozterki

AdamSzy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, miło dołączyć do społecznosci forum,

Ortopeda jakiś czas temu na badaniu skwitował, że w życiu nie widział takiej dziwnej stopy.

Podążając, szukam dziwnych, ale pasujących butów.

Na co dzień noszę rozmiar 45, wkładka 29cm, do sportów i biegania również. Przy czym może jest jakiś but, który szczególnie polecicie? Moja stopa jest całkiem szeroka i ma wysokie podbicie.

Mimo rozmiaru 45, długość mojej stopy to 26.5, w najszerszym miejscu obwód 28, zaś obwód podbicia to 26.5.

Mielibyście coś ciekawego do polecenia? Chciałem sprawić sobie hoka Bondi 8 wide.
Chce coś z mocną amortyzacją, bo zarówno moje stawy skokowe jak i kolana swoje przeszły i po prostu teraz mi wygodnie na miękkim.
Z góry dzięki za polecenia
PKO
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście dziwne. Moja stopa to też 26.5 cm, ale kupuję rozmiar 43 (US 9.5), czyli wkładka 27.5 cm. Wkładka 29 cm to byłby kosmos, bo i łatwo się w takich za długich przewrócić, no i zginają się w złym miejscu na stopie 26.5 cm.

Właśnie zmierzyłem sobie obwód w najszerszym miejscu: 23 cm

Bondi jest do kitu: podeszwa za szeroka, a cholewka za wąska. But bez sensu, moim skromnym zdaniem (miałem wersje 6 i 7).

Szukałbym czegoś w rozmiarze 4E (czasem piszą X-WIDE). Na naszym rynku tego w zasadzie nie ma, ale znajdziesz w sklepach zagranicznych albo na Vinted. Często sprzedawcy nie mają pojęcia o szerokościach, w tym sprzedają damskie "wide" jako męskie, co w rzeczywistości daje standardową szerokość męską (D).
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?

https://runalyze.com/athlete/weuek
AdamSzy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki bardzo, rozejrzę się dodatkowo za takimi.

W inne buty niż 45 moja stopa po prostu nie wejdzie. Myślałem jeszcze o Nike serii vomero albo infinity lub invincible. Głównie ze względu na amortyzację.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czyli kupujesz za długie, a potrzebujesz krótszych, ale szerokich. Na standardowe nawet nie patrzyłbym w twoim przypadku.

Z popularnych modeli (i w miarę łatwo dostępnych) Brooks Ghost jest w wersji 4E.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?

https://runalyze.com/athlete/weuek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ