Cześć!
Szykuję się do długich marszów górskich z przewidywanymi wieloma brodami. Czy znacie może wkładki, które nie chłoną wody? Jeśli chodzi o buty zdecydowałem się ostatecznie na inov-9 trailtalon 290, ale domyślam się, że będę musiał wymienić w nich wkładki. Słyszałem, że w USA są wkładki closed-cell (Merrell chyba), ale nie wiem jaki byłby odpowiednik w Polsce.
Dzięki!
Witek
wkładki niechłonące wody
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
W butach inov-8 są od dawna wkładki z TPU, które właśnie nie chłoną wody. Mam takich 5 par: 3 starego typu (wąskie przody) i 2 nowego (anatomiczne). Nazywają się Boomerang i są tylko w jednym kolorze (seledynowe żarówy).
W najstarszych przelatałem ponad 6000 km i nawet się cienka tkanina wierzchnia nie zdarła. Produkt doskonały. Innych używam tylko w butach do szybkiego biegania, bo Boomerangi ważą około 3x tyle co zwykłe gąbki.
W najstarszych przelatałem ponad 6000 km i nawet się cienka tkanina wierzchnia nie zdarła. Produkt doskonały. Innych używam tylko w butach do szybkiego biegania, bo Boomerangi ważą około 3x tyle co zwykłe gąbki.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?