Nigdy więcej New Balance

ggs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,
chciałem podzielić się z Wami moim doświadczeniem z zakupem butów New Balance. Jakiś czas temu postanowiłem, że spróbuje New Balance SC Trainer 3, udało mi się kupić je w promocje za 750zł. Buty z wyglądu super, specyfikacja też niczego sobie jednak po przymierzeniu i krótkim biegu na bieżni okazało się, że obcierają mi kostkę w lewej nodze. Decyzja zapadła, że je zwrócę bo mineło tylko parę dni.
Buty odesłałem i czekam, czekam, 2 tygodnie i nikt się nie odzywa, no to dzwonię jak wygląda sytuacja, dostaje informację, że na butach znaleziono ślady używania i poszły do ekspertyzy.
No dobra, czekam dalej, kolejny tydzień i nic, znowu dzwonię i dowiaduję się, że pismo zostanie do mnie wysłane najpóźniej do końca tygodnia....oczywiście nie zostało.
Dzwonię w następnym tygodniu i tym razem pismo ma zostać wysłane na pewno za tydzień...ok.
Po ponad miesiącu dostaje pismo z New Balance.....uwaga....z wezwaniem do zapłaty odszkodowania na kwotę 750zł (bez grosza) za zmniejszenie wartości produktu.

Zaraz, zaraz, po pierwsze ja za te buty już zapłaciłem 750zł, ja te buty odesłałem, czyli ich nie mam i New Balance chce, żebym jeszcze raz zapłacił pełną kwotę, czyli podsumowując: mają buty, mają moje 750zł i chcą kolejne 750zł.... no coś tu się nie składa.
W ogóle pomijam fakt, że jeżeli te buty nie spodobały im się, bo jakieś ślady użytkowania, OK, odrzućcie zwrot i odeślijcie buty i po temacie. Ale nie, lepiej trzymać ponad miesiąc, wysyłać jakieś dziwne pisma z wezwaniem do zapłaty... poważnie New Balance? Takie macie podejście do klientów??? Pierwszy raz spotkałem się z takim podejściem.
Dlatego jak napisałem w tytule, nigdy więcej New Balance :/

P.S. Czy ktoś z Was spotkał się z takim podejściem z NB albo innej firmy sportowej?
Ostatnio zmieniony 19 mar 2025, 10:33 przez ggs, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
ggs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za podesłąnie linków, o rzeczniku praw konsumenta też już myślałem, chyba skontaktuje się z nim. Dzięki
Wiesz to nie chodzi nawet o to, że ja będę się kłócił czy na tych butach sąślady czy ich nie ma, to nie o to chodzi.
Problem polega na tym, że NB zamiast odrzucić zwrot i odesłać buty to wzywa mnie do ponownej zapłaty kwoty, którą już zapłaciłem i dodatkowo nie mam butów.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zrozumiałem, to co napisałeś już w pierwszym poście.
Musisz działać.
Napisz do NP Polska skargę i wyślij im info, że informujesz o sprawie rzecznika.
Żądaj kasy lub zwrotu butów.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Amadeusz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobry link, ubawiłem się nieźle bo reportaż zaczyna się od krótkiego nagrania limonkowych Bostonów 11...
Obrazek

... czyli dokładnie tego modelu na który wydymał mnie rzeczoznawca Katowickiego Adidasa.

Linkuję ku przestrodze, bo choć mowa o niskiej kwocie i niskiej szkodliwości do dziś piecze mnie dupa przez bezczelność rzeczoznawcy viewtopic.php?f=42&t=64538
TL;DR ten model miał powszechną wadę fabryczną (szeroko udokumentowaną), rzeczoznawca mimo linków do końca twierdził że to ja mechanicznie zniszczyłem buty.

Ja się finalnie poddałem (serio nie chce mi się chodzić po sądach o niecałe 4 stówy), Tobie OPie życzę wytrwałości.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Żadne buty nie są warte 750 zł. Zatem za podsycanie pazerności zamawiaczy (bo produkują Azjaci) winna być, no i jest, zasłużona kara.

To tak z doświadczenia życiowego.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
ggs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie bardzo Cię rozumiem…
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przetłumaczę: Następne kup za 300, to będziesz zadowolony.
ggs
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 19 mar 2025, 17:52 Przetłumaczę: Następne kup za 300, to będziesz zadowolony.
Jak cena butów ma się do całej sytuacji? Czy jeżeli NB zrobiliby tak z butami za 300zl to by było już ok? Dalej Cię nie rozumiem i chyba wolę nie próbować
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W przyszlym roku kupiłbyś te buty za 300.

Zabrałeś im cenny czas, w którym mogliby zlecić jakąś reklamę swych dóbr lajfstajlowych, stąd odszkodowanie.
ODPOWIEDZ