Witam
Drodzy formownicze potrzebuje Waszej pomocy w wyborze czapek na okres jesienno-zimowy. Mam problemy z zatokami dlatego muszę zadbać o ten obszar ciała.
Potrzebuje dwóch czapek jednej na okres jesienny temperatury około 3-10 stopni,
oraz druga gdy temperatura oscyluje około zera oraz niżej. Biegam 3-4 razy w tygodniu dystanse 10-20 km. Chciałbym aby czapki zapewniały ochronę przed wiatrem, termiczną i utrzymywały ciepłotę ciała. Krótko mówiąc aby zatoki nie zmarzły podczas treningu.
Znalazłem 2 propozycje
Asics winter run
Buff windproof
Napiszcie proszę o sądzicie o w.w modelach ewentualnie proszę o inne sugestie
Pozdrawiam serdecznie
czapka jesień, zima
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć!Kasti pisze: ↑05 paź 2024, 14:22 Witam
Drodzy formownicze potrzebuje Waszej pomocy w wyborze czapek na okres jesienno-zimowy. Mam problemy z zatokami dlatego muszę zadbać o ten obszar ciała.
Potrzebuje dwóch czapek jednej na okres jesienny temperatury około 3-10 stopni,
oraz druga gdy temperatura oscyluje około zera oraz niżej. Biegam 3-4 razy w tygodniu dystanse 10-20 km. Chciałbym aby czapki zapewniały ochronę przed wiatrem, termiczną i utrzymywały ciepłotę ciała. Krótko mówiąc aby zatoki nie zmarzły podczas treningu.
Znalazłem 2 propozycje
Asics winter run
Buff windproof
Napiszcie proszę o sądzicie o w.w modelach ewentualnie proszę o inne sugestie
Pozdrawiam serdecznie
Obie czapki, które wymieniłeś – Asics Winter Run i Buff Windproof – to dobre opcje, ale różnią się nieco przeznaczeniem.
1. Asics Winter Run: Jest to czapka zaprojektowana z myślą o zimowych warunkach, chroni przed wiatrem i zimnem. Dobrze sprawdzi się w temperaturach poniżej 0°C, zapewniając ciepło i komfort podczas długich biegów.
2. Buff Windproof: Lżejsza i bardziej uniwersalna, idealna na jesień (3-10°C). Posiada wbudowaną ochronę przed wiatrem, ale może nie zapewnić wystarczającego ciepła przy bardzo niskich temperaturach. Lepsza na cieplejsze, wietrzne dni.
Jeśli chcesz dodatkowych rekomendacji, polecam czapki takie jak Nike Thermal Running Hat (świetna na zimowe warunki) lub Gore Wear R5 Windstopper – obie oferują ochronę przed wiatrem i skuteczną izolację termiczną.
Pozdrawiam!