Witam,
zwracam się z prośbą o polecenie butów do biegania z dobrą amortyzacją śródstopia, ze szczególnym uwzględnieniem trzeszczki. Niestety od kilku lat mam problem z trzeszczką prawej stopy. Dolegliwości mają zmienny i okresowy charakter. Przy nasileniu objawów niestety czuję ból przy chodzeniu i bieganiu.
Mam stwierdzoną pronację stopy.
Konsultowałem z ortopedami zabieg usunięcia trzeszczki, lecz ryzyko pogorszenia i powikłań jest zbyt duże. Dlatego póki co chcę zniwelować objawy chodząc i biegającą w odpowiednim obuwiu.
Do tej pory biegałem w Brooks, lecz nie do końca jestem zadowolony. Aktualnie i tak muszę wymienić z uwagi na zużycie.
Jednocześnie mile widziane, jakby ktoś mi polecił dobre sneakersy do chodzenia na codzień z dobrą amortyzacją na śródstopie (pronacja stopy).
Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.
Wysłane z iPhone .
Buty z dobrą amortyzacją na trzeszczkę
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, mam to samo ze stopą. Walczyłem trzy lata bez rezultatów. Odpuściłem ciągłe bieganie i obecnie marszobieg. Więcej czasu spędzam na siłowni. Jak jest lepszy dzień to marszobieg na czują. Nie przewalam w ilości kilometrażu. Powinieneś sam obserwować swoje ciało i dostosować do możliwości. Jeżeli mowa o butach to ja używam butów Hoka Kawana oraz Altra Duo (obecnia nie do kupienia w PL). Oczywiście wkładki do butów mam robione indywidualnie, ale możesz też spróbować https://tricentre.pl/product-pol-3981-C ... O-LOW.html .Są trzy wersje do wyboru.
Powodzenia
Powodzenia
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
To kup buty dla pronatora (logo na nich nie ma znaczenia). Amortyzacja to wcale nie jest lek na wszelkie problemy ze stopami. O ile w ogole jest lekiem na cokolwiek...
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2024, 15:43 przez weuek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wkładki już przerabiałem. Miałem nawet robione na zamówienie po badaniach stopy. Szczerze powiedziawszy, nie zauważyłem jakiejś różnicy. Większe znaczenie moim zdaniem ma wygodny but z amortyzacją. Wezmę pod uwagę jednak polecone wkładki.lobsang pisze:Cześć, mam to samo ze stopą. Walczyłem trzy lata bez rezultatów. Odpuściłem ciągłe bieganie i obecnie marszobieg. Więcej czasu spędzam na siłowni. Jak jest lepszy dzień to marszobieg na czują. Nie przewalam w ilości kilometrażu. Powinieneś sam obserwować swoje ciało i dostosować do możliwości. Jeżeli mowa o butach to ja używam butów Hoka Kawana oraz Altra Duo (obecnia nie do kupienia w PL). Oczywiście wkładki do butów mam robione indywidualnie, ale możesz też spróbować https://tricentre.pl/product-pol-3981-C ... O-LOW.html .Są trzy wersje do wyboru.
Powodzenia
Też niestety jestem zmuszony rezygnować z biegania na rzecz siłowni i pływalni.
Wysłane z iPhone .