Buty z dobrą amortyzacją na trzeszczkę

loopic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
zwracam się z prośbą o polecenie butów do biegania z dobrą amortyzacją śródstopia, ze szczególnym uwzględnieniem trzeszczki. Niestety od kilku lat mam problem z trzeszczką prawej stopy. Dolegliwości mają zmienny i okresowy charakter. Przy nasileniu objawów niestety czuję ból przy chodzeniu i bieganiu.
Mam stwierdzoną pronację stopy.
Konsultowałem z ortopedami zabieg usunięcia trzeszczki, lecz ryzyko pogorszenia i powikłań jest zbyt duże. Dlatego póki co chcę zniwelować objawy chodząc i biegającą w odpowiednim obuwiu.
Do tej pory biegałem w Brooks, lecz nie do końca jestem zadowolony. Aktualnie i tak muszę wymienić z uwagi na zużycie.

Jednocześnie mile widziane, jakby ktoś mi polecił dobre sneakersy do chodzenia na codzień z dobrą amortyzacją na śródstopie (pronacja stopy).

Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.

Wysłane z iPhone .
New Balance but biegowy
lobsang
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć, mam to samo ze stopą. Walczyłem trzy lata bez rezultatów. Odpuściłem ciągłe bieganie i obecnie marszobieg. Więcej czasu spędzam na siłowni. Jak jest lepszy dzień to marszobieg na czują. Nie przewalam w ilości kilometrażu. Powinieneś sam obserwować swoje ciało i dostosować do możliwości. Jeżeli mowa o butach to ja używam butów Hoka Kawana oraz Altra Duo (obecnia nie do kupienia w PL). Oczywiście wkładki do butów mam robione indywidualnie, ale możesz też spróbować https://tricentre.pl/product-pol-3981-C ... O-LOW.html .Są trzy wersje do wyboru.
Powodzenia
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55

Nieprzeczytany post

loopic pisze: 04 wrz 2024, 10:25 Jednocześnie mile widziane, jakby ktoś mi polecił dobre sneakersy do chodzenia na codzień z dobrą amortyzacją na śródstopie (pronacja stopy).
To kup buty dla pronatora (logo na nich nie ma znaczenia). Amortyzacja to wcale nie jest lek na wszelkie problemy ze stopami. O ile w ogole jest lekiem na cokolwiek...
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2024, 15:43 przez weuek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
loopic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

lobsang pisze:Cześć, mam to samo ze stopą. Walczyłem trzy lata bez rezultatów. Odpuściłem ciągłe bieganie i obecnie marszobieg. Więcej czasu spędzam na siłowni. Jak jest lepszy dzień to marszobieg na czują. Nie przewalam w ilości kilometrażu. Powinieneś sam obserwować swoje ciało i dostosować do możliwości. Jeżeli mowa o butach to ja używam butów Hoka Kawana oraz Altra Duo (obecnia nie do kupienia w PL). Oczywiście wkładki do butów mam robione indywidualnie, ale możesz też spróbować https://tricentre.pl/product-pol-3981-C ... O-LOW.html .Są trzy wersje do wyboru.
Powodzenia
Wkładki już przerabiałem. Miałem nawet robione na zamówienie po badaniach stopy. Szczerze powiedziawszy, nie zauważyłem jakiejś różnicy. Większe znaczenie moim zdaniem ma wygodny but z amortyzacją. Wezmę pod uwagę jednak polecone wkładki.
Też niestety jestem zmuszony rezygnować z biegania na rzecz siłowni i pływalni.

Wysłane z iPhone .
ODPOWIEDZ