Witajcie, piszę z taką sprawą jak obtarcia stóp od wewnętrznej strony. Kupiłem Via Olympusy, bo miały być super na asfalt, szerokie i zdrowsze dla stopy itd. Ogólnie nie narzekam, oprócz obtarć. Mam wrażenie, że winne są buty, może wkładka, i zastanawia mnie, czy można to zniwelować. Postaram się wstawić zdjęcie.
Mianowicie, po kilku kilometrach zaczynam czuć obtarcia i próbowałem już różnych skarpet (pomagają jedynie grube wełniane skarpety), kremów zmniejszających tarcie, ale nie próbowałem innych wkładek ze względu na budowę buta. Są szerokie i nie wiem, jakie inne dobrać. Myślę, że mogłoby pomóc podwyższenie wkładki tak, aby się nie zapadała, bo mam uczucie, że w bucie robi się łódka, przez co tworzy się obtarcie. Ewentualnie możliwe, że źle przetaczam stopę. Lewa stopa w moim wypadku jest skierowana palcami lekko na zewnątrz i na tejże stopie dzieje się to bardziej niż na prawej.
Podzielcie się swoimi przemyśleniami, gdyż zaczyna mi brakować cierpliwości i pomysłów.
Via Olympus - obtarcia sródstopia
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Mialem dwie pary tych butow (mniejsza i wieksza), ale mniejsze byly ciut za male, a wieksze ciut za duze. W obu komfort byl bardzo dobry, uszkodzen stop brak.
Wkladki moga byc inne (o tradycyjnym ksztalcie), a nie ma odczucia, ze nie pasuja (przetestowane na tysiacach kilometrow).
Wkladki moga byc inne (o tradycyjnym ksztalcie), a nie ma odczucia, ze nie pasuja (przetestowane na tysiacach kilometrow).
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?