Skarpety kompresyjne do biegania
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Chciałbym kupić skarpety kompresyjne do biegania i zasuwają mi się trzy problemy
1. Jakie skarpety kompresyjne polecacie?
2. Czy ma to jakieś znaczenie czy kupię skarpety kompresyjne za 140zł czy za 40zł. Są jakieś różnice w tych skarpetach? Czy po prostu płaci się za firmę. I tak po jakimś czasie skarpety się naciągną lub przetrą i trzeba kupić nowe więc moim zdaniem płacić ponad 100zł za skarpety się mija z celem. Ale może jestem w błędzie, może te droższe są lepsze jakościowo i lepiej działa kompresyjna albo w tych tańszych wręcz nie działa kompresyjna Jak uważacie?
3. Kupić skarpety czy opaski?
1. Jakie skarpety kompresyjne polecacie?
2. Czy ma to jakieś znaczenie czy kupię skarpety kompresyjne za 140zł czy za 40zł. Są jakieś różnice w tych skarpetach? Czy po prostu płaci się za firmę. I tak po jakimś czasie skarpety się naciągną lub przetrą i trzeba kupić nowe więc moim zdaniem płacić ponad 100zł za skarpety się mija z celem. Ale może jestem w błędzie, może te droższe są lepsze jakościowo i lepiej działa kompresyjna albo w tych tańszych wręcz nie działa kompresyjna Jak uważacie?
3. Kupić skarpety czy opaski?
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
3. Trytytki. Mocno i długo trzymają, a do tego cena jest niska.
-
- Stary Wyga
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
-
- Stary Wyga
Nieweuek pisze: ↑13 lis 2023, 06:29 https://zaciskowe.pl/pl/p/Opaski-kablow ... gLMpfD_BwE
Masz łydkę grubszą niż metr?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 35:21
- Życiówka w maratonie: 3:13:34
1.Mam od jakichś 10 lat Compressport, nie zużyły się.
2. j.w.
3. To zależy w jakich skarpetkach biegasz, na takie chłodniejsze biegi jeżeli przewidujesz to długie skarpety kompresyjne nie są złym pomysłem. Na lato bym zrezygnował z takiego podejścia.
2. j.w.
3. To zależy w jakich skarpetkach biegasz, na takie chłodniejsze biegi jeżeli przewidujesz to długie skarpety kompresyjne nie są złym pomysłem. Na lato bym zrezygnował z takiego podejścia.
-
- Stary Wyga
To czym się róznią skarpety kompresyjne producenta, którego podajesz od innych tańszych? Są rzeczywiście lepsze i warto wydać czy nie ma to duże znaczenia?FireTriFighter pisze: ↑13 lis 2023, 09:04 1.Mam od jakichś 10 lat Compressport, nie zużyły się.
2. j.w.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Ja uważam, że nie warto kupować i tracić na to kasę.
Dla jasności, mam chyba już z 10 lat skarpety kompresyjne, opaski też miałem ale oddałem.
Skarpety też bym oddał
Przez te lata z 3 raz je nałożyłem.
No chyba, że chcesz robić siłę w rękach.
Wysłane z mojego SM-S916B .
Dla jasności, mam chyba już z 10 lat skarpety kompresyjne, opaski też miałem ale oddałem.
Skarpety też bym oddał

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Stary Wyga
Chce po prostu chronić łydki zarówno przez jakiś czas po biegu, fajne ouczucie po biegu jak się w nich chodzi. Mam z dec opaski, wcześniej miałem skarpety, ale mi się przecierały, opaski mimo na dłużej mi wystarczyły. Biegam aktualnie w opaskach, ale są już zużyte praktycznie. Potrzebuje kupić nowe i zastanawiam się czy innych producentów sprawdzają się podobnie czy są jakieś różnice znaczące.keiw pisze: ↑14 lis 2023, 12:12 Ja uważam, że nie warto kupować i tracić na to kasę.
Skarpety też bym oddał