Które wybrać?

Awatar użytkownika
Biegający Palacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50:58
Życiówka w maratonie: 4:24:10

Nieprzeczytany post

Moje nimbusy 24 mają już przebieg 1300 km. Chyba już wykończyłem amortyzację. Które teraz Novablast 3, Nimbus 25, a może znów nimbus 24, a za rok 25 będzie już w przystępnej cenie. Kasy mi nie brakuje, mógłbym wziąć nimbus 25, ale to trochę mnie drażni, co roku wydać na nowy model te 800-900 zł. A jeszcze coś, postawiłem na podłodze te 24. Lewy but stał prosto, prawy wyraźnie nie. W prawym bucie podeszwa od wewnętrznej strony jest bardziej starta. W lewym bucie podeszwa jest równo zużyta. Mam jeszcze 2 zużyte pary i w nich jest tak samo. Czy to oznacza, że lewą stopę mam neutralną, a prawą pronującą?
Bieganie to jedyna rzecz, która sprawia mi radość w życiu :spoczko:
PKO
OnTheRunShoesSF
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To moze również oznaczać ze masz "functional limb length discrepancy" czyli jedna noga moze byc ciut dłuższa. Polecam zmierzyc u specjalisty, nawet dwa-trzy mm roznicy moze miec wplyw na cale cialo.

Polecam od razy kupic najnowszy Nimbus bo ma o wiele grubsza podeszwe a'la Hoka. Kolejny model wyjdzie za 2 lata.
Awatar użytkownika
Biegający Palacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 50:58
Życiówka w maratonie: 4:24:10

Nieprzeczytany post

Jako stricte long runista tak też zrobiłem, przy okazji rękawice na zime 50% taniej 👍
Bieganie to jedyna rzecz, która sprawia mi radość w życiu :spoczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ