Reklamacja butów
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Około 9 miesięcy biegam w butach Altra Torin5 i ostatnio zauważyłem rozklejenie cholewki z podeszwą.
Biegałem w nich 90% asfalt, 10% leśne drogi.
Czy takie uszkodzenie kwalifikuje się do reklamacji?
Około 9 miesięcy biegam w butach Altra Torin5 i ostatnio zauważyłem rozklejenie cholewki z podeszwą.
Biegałem w nich 90% asfalt, 10% leśne drogi.
Czy takie uszkodzenie kwalifikuje się do reklamacji?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Nie wiem jak dluzo w nich przebiegles, ale nawet przy niewielkim przebiegu miesiecznym troche sie tego przez 9 miechow nazbieralo.
Bylbym bardzo szczerze zaskoczony (pozytywnie), gdyby producent/sklep rozpatrzyl pozytywnie taka reklamacje.
Bylbym bardzo szczerze zaskoczony (pozytywnie), gdyby producent/sklep rozpatrzyl pozytywnie taka reklamacje.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Po 9 miesiącach biegania but do reklamacji ? To nie jest chodzenie na spacery ale uprawianie sportu a więc i zużycie. To jak dla butów normalnych lekko 3 lata.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
-
- Rozgrzewający Się
Mam pronacje.
Miałem kiedyś buty halowe nike tiempo za 1/3 ceny tych Altra... Co one nie wytrzymały...granie w piłkę, chodzenie 12 miesiecy w roku i robienie w nich koło domu. Klika razy w pralce prane i dalej były jak nowe, ze można było w nich do kościoła chodzić

Nowe buty kupione (ten sam model) a stare skleję i dokończą życie w lesie

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47min
- Życiówka w maratonie: 3h45min
Witam.
Mam tak samo, z moimi Altrami. Dałem za nie sporo pieniędzy i niestety przypadkiem zauważyłem, że pękają w miejscu łączenia siatki z podeszwą. Sporo butów miałem, ale te są kompletnym niewypałem w kategorii wytrzymałość w stosunku do ceny. Moja historia jest taka, że biegałem około 40-50 km tygodniowo w różnych butach od 2012 roku. Był Asics, Puma, Adidas, New Balance. Problemy z kręgosłupem wyeliminowałby mnie z biegania na 2 lata. Teraz po powrocie i 8 kg nadwagi wybrałem Altry do stopniowego powrotu na trasy biegowe. Biegam 2 do 3 biegów tygodniowo od 3 miesięcy, a mimo to te buty nie podołały. Nie polecam nikomu butów marki Altra, rzeczoznawca stwierdził, że źle je użytkowałem
Mam tak samo, z moimi Altrami. Dałem za nie sporo pieniędzy i niestety przypadkiem zauważyłem, że pękają w miejscu łączenia siatki z podeszwą. Sporo butów miałem, ale te są kompletnym niewypałem w kategorii wytrzymałość w stosunku do ceny. Moja historia jest taka, że biegałem około 40-50 km tygodniowo w różnych butach od 2012 roku. Był Asics, Puma, Adidas, New Balance. Problemy z kręgosłupem wyeliminowałby mnie z biegania na 2 lata. Teraz po powrocie i 8 kg nadwagi wybrałem Altry do stopniowego powrotu na trasy biegowe. Biegam 2 do 3 biegów tygodniowo od 3 miesięcy, a mimo to te buty nie podołały. Nie polecam nikomu butów marki Altra, rzeczoznawca stwierdził, że źle je użytkowałem
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
No widzisz, ja kupiłem swoje pierwsze Altry odkąd weszły do Polski, od tego czasu miałem już kilka modeli, do biegania po mieście oraz w terenie. Nigdy z nimi nie miałem żadnych problemów.
Ostatnio "zezłomowałem" Escalante 1.5, które miały blisko 2000km.
Jedynie w modelu Paradigm 4 wytarły się szybko zapiętki.
Ostatnio "zezłomowałem" Escalante 1.5, które miały blisko 2000km.
Jedynie w modelu Paradigm 4 wytarły się szybko zapiętki.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja nie mam zamiaru narzekac na jakosc butow Altra, ale w moich Escalante 1.0, w prawym bucie, siatka pękła w miejscu łączenia z podeszwą tam, gdzie zgina sie podeszwa.
Nie nastapilo to bynajmniej szybko, bo pod koniec ich zycia, ale jeszcze, ze 100-150km bym w nich pobiegal pewnie.
Zabiegalem juz Toriny 3 (also 3.5?) i tam nie bylo zadnego problemu.
Zeby nie byc goloslownym w kartonach czekaja juz nowsze Escalane i Toriny 4 na swoj czas
Nie nastapilo to bynajmniej szybko, bo pod koniec ich zycia, ale jeszcze, ze 100-150km bym w nich pobiegal pewnie.
Zabiegalem juz Toriny 3 (also 3.5?) i tam nie bylo zadnego problemu.
Zeby nie byc goloslownym w kartonach czekaja juz nowsze Escalane i Toriny 4 na swoj czas

- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Torin 3 zezłomowałem teraz w sierpniu z przebiegiem około 2000km (od 1600km już w większości w nich tylko chodziłem) i kilka tygodni temu kupiłem sobie Torin 5 

Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Zaprawiony W Bojach
Czyli, że jak ? Uznał, że biegałeś w złym terenie, bo jak można inaczej, źle użytkować buty do biegania ?Spinner pisze: ...
Biegam 2 do 3 biegów tygodniowo od 3 miesięcy, a mimo to te buty nie podołały. Nie polecam nikomu butów marki Altra, rzeczoznawca stwierdził, że źle je użytkowałem

Nie jestem zakręcony na konkretnej marce butów, aktualnie biegam w Hoka, Altra, Nike i NB ale jedynie do Escalante i Rivera nie mam żadnych uwag. Zakładam i zapominam, że mam buty na nogach. Do ostatniego półmaratonu wybrałem Rivery i z przymrużeniem oka mogę powiedzieć, że wśród różnorodności i barwności obuwia na starcie, moje czarne Altry wyglądały jak buty na szkolny WF

Co do trwałości, Escalante 2.5 ma ponad 700 km, Rivera zaledwie 250 km i wyglądają niemal jak nowe

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47min
- Życiówka w maratonie: 3h45min
Witam, wrzucam opinie i zdjęcie wady, poza tym but nie ma oprócz podeszwy żadnych widocznych objawów zużycia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak dla mnie (na tym zdjeciu przynajmniej) buty raczej nie wygladaja na nowki