ASICS NOVABLAST
- pawo
- Wodzirej
NOVABLAST, ktoś coś?
- Biegający Palacz
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50:58
- Życiówka w maratonie: 4:24:10
Mam takie https://www.zalando.pl/asics-novablast- ... b-t11.html
Przebiegłem w nich już 700 km, idealne do mojego stylu biegania daleko i nie koniecznie szybko, dobra amortyzacja. Szybko też się da w nich pobiec, no i super wyglądają.
Przebiegłem w nich już 700 km, idealne do mojego stylu biegania daleko i nie koniecznie szybko, dobra amortyzacja. Szybko też się da w nich pobiec, no i super wyglądają.
Bieganie to jedyna rzecz, która sprawia mi radość w życiu 

- 8i3gacz
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38
- Życiówka w maratonie: brak
Mój ulubiony but treningowy (spośród wszystkich 17 par) , mam nawet dwie pary tego modelu. Bardzo dobra amortyzacja podczas spokojnych jednostek. Nada się również jako startówka - bardzo dobrze oddaje energię i "wypycha" biegacza do przodu. To wszystko czyni go butem bardzo uniwersalnym, polecam z czystym sumieniem.pawo pisze:NOVABLAST, ktoś coś?
Wysłane z mojego SM-A715F .
- pawo
- Wodzirej
Poważnie się zastanawiam, więc cieszy mnie to co piszecie, dzięki.
A może ktoś ma porównanie z cumulusami, więcej amortyzacji, czy podobnie?
- 8i3gacz
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 38
To całkiem inny typ buta i inna pianka. W Novablast jest ona bardziej miękka i responsywnapawo pisze:Poważnie się zastanawiam, więc cieszy mnie to co piszecie, dzięki.

Wysłane z mojego SM-A715F .
- pawo
- Wodzirej
Mówisz o novablast 2?
- Biegający Palacz
- Stary Wyga
Śmiało kupuj, nie będziesz żałował.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
A czy ktoś z biegających w novablast kupił novablast 2? Jakaś istotna różnica? Powoli musze wymienić "jedynki"
biegam ultra i w górach 

- pawo
- Wodzirej
Ja kupiłem ale nie znam poprzedniej wersji, słyszałem tylko opinie, że 2 jest bardzo udana.
Dzisiaj nie powiem jak się biega bo jeszcze leżą, jedno istotne , że są duże, w cumulusach mam palce prawie do końca buta a tu kupa luzu, choć nogę trzyma dobrze. Zdam relację jak coś pobiegam,
A jakby co, to na eobuwie 449 zł, a jak wrzucisz do koszyka i nie kupisz to przyślą 5% rabatu, kolor tylko taki śmiszny.
Dzisiaj nie powiem jak się biega bo jeszcze leżą, jedno istotne , że są duże, w cumulusach mam palce prawie do końca buta a tu kupa luzu, choć nogę trzyma dobrze. Zdam relację jak coś pobiegam,
A jakby co, to na eobuwie 449 zł, a jak wrzucisz do koszyka i nie kupisz to przyślą 5% rabatu, kolor tylko taki śmiszny.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
To by pasowało jak i jedynka. Też wziąłem numer mniejsze niż normalnie (akurat w konkursie wygrałem) - ale moga zadowolony jestem, 1300km ponad już mają i dalej spoko no ale powoli sie rozglądam... jak pobiegasz to daj znać, aż tak mnie nie pali. Teraz i tak mam starty w górach, na jakiekolwek szybsze/duższe bieganie asfaltu dopiero 2 połowa maja to promocje do tego czasu jeszcze będą.
biegam ultra i w górach 

- Biegający Palacz
- Stary Wyga
Z recenzji wynika, że 2 lepsza. Dla mnie i 1 jest super.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
Piszę niezupełnie w temacie, ale co tam.
Zraziłem się do butów Asics! Używałem dwóch różnych modeli, takich ze średniej półki w cenie trochę poniżej 300 zeta. Co do podeszwy rewelacja w sensie jakości wykonania i spodziewanej amortyzacji. Natomiast w jednym i w drugim modelu, nagle, po ~400 km przebiegu zaczęły się pruć wnętrza butów w tych miejscach ponad piętą. I to tak ni z gruszki, ni z pietruszki, jestem 5 km od domu i zaczyna mi doskwierać coraz większy ból w tym miejscu ponad piętą, ale poniżej achillesa. Zatrzymuję się, zdejmuję skarpetkę, a tam żywa rana
Efekt taki, że na oko but mógłby używany jeszcze przez wiele km, ale w praktyce do wyrzucenia. Gdyby to było w jednym modelu, to mógłbym założyć, że "ten typ tak ma". Ale żeby w dwóch różnych, w odstępie dwóch lat?
Asics? Never more!
Zraziłem się do butów Asics! Używałem dwóch różnych modeli, takich ze średniej półki w cenie trochę poniżej 300 zeta. Co do podeszwy rewelacja w sensie jakości wykonania i spodziewanej amortyzacji. Natomiast w jednym i w drugim modelu, nagle, po ~400 km przebiegu zaczęły się pruć wnętrza butów w tych miejscach ponad piętą. I to tak ni z gruszki, ni z pietruszki, jestem 5 km od domu i zaczyna mi doskwierać coraz większy ból w tym miejscu ponad piętą, ale poniżej achillesa. Zatrzymuję się, zdejmuję skarpetkę, a tam żywa rana

Efekt taki, że na oko but mógłby używany jeszcze przez wiele km, ale w praktyce do wyrzucenia. Gdyby to było w jednym modelu, to mógłbym założyć, że "ten typ tak ma". Ale żeby w dwóch różnych, w odstępie dwóch lat?
Asics? Never more!
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Czytalem wiele dobrego o wersji 1, wiec bardzo mnie ucieszyla wiadomosc, ze w wersji drugiej zmienil sie drop z 10 na 8 mm.
To i tak dla mnie za duzo, ale pomyslalem sobie, ze na spokojne wybiegania bedzie ok.
Zaczalem przegladac testy i apetyt mi rosl, az do momentu, w ktorym przeczytalem test z Runrepeat.
W czesci przypadkow robia full-lab test z wieloma pomiarami. Miedzy innymi oczywiscie drop.
Przeczytajcie sami:
:
Pelny test:
https://runrepeat.com/asics-novablast-2
To i tak dla mnie za duzo, ale pomyslalem sobie, ze na spokojne wybiegania bedzie ok.
Zaczalem przegladac testy i apetyt mi rosl, az do momentu, w ktorym przeczytalem test z Runrepeat.
W czesci przypadkow robia full-lab test z wieloma pomiarami. Miedzy innymi oczywiscie drop.
Przeczytajcie sami:
Jak w czyms taki biegac nie walac z piety, to nie wiem. W kazdym razie odechcialo mi sie sprawdzacAsics claims this shoe’s offset is just 8mm (down from 10mm in the original version), but our lab tests show this to be almost double the stated value at 13.7mm.

Pelny test:
https://runrepeat.com/asics-novablast-2
- pawo
- Wodzirej
Zmierzyłem przed chwilą, myślę, że rozsądnie i dokładnie, wyszło 10 mm.
Zamówiłem jeszcze o numer mniejsze, bo mam wątpliwość czy nie za duże, przyjadą to też pomierzę.
Zamówiłem jeszcze o numer mniejsze, bo mam wątpliwość czy nie za duże, przyjadą to też pomierzę.
- Biegający Palacz
- Stary Wyga
Jeśli np. nosisz codziennie rozmiar 28 cm wkładka, to novablast jest ciut ciut większy i sprawdza się to co pisano, żeby brać 0,5 rozmiaru mniejsze.