Roclite vs Trailroc

GorrePL
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:43:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich,

Czy ktoś miał okazję porównywać oba te buty? Obecnie biegam w modelu Roclite G 275. Mają już ~600km przebiegu, podeszwa wygląda jak nowa, ale cholewka dostaje już mocno popalić. Akurat mam budżet na drugą parę i pojawia się zagwostka...

1. Kupić ten sam model Roclite. Sprawdzony, świetnie trzymający w każdym terenie. But, który cieszy gdy przychodzi nagłe załamanie pogody. Dotychczas biegałem w nich dystanse na poziomie 50-60km i stopa dawała radę, o ile nie trafiło się na ostrzejsze kamienie, które potrafią dać się we znaki. Mimo wszystko jest to jednak but, w którym ludzie biegają dużo dłuższe twarde odcinki.
2. Kupić Trailroc G 280. Mniej agresywny, niższy bieżnik, nieco lepsza (ponoć) amortyzacja? But rzekomo dedykowany pod dłuższe dystanse i przede wszystkim twardszy, suchy teren.

Zastanawiam się nad kombinacją Trailroc - gdy mogę spodziewać się stabilniejszej pogody i tym samym twardszego terenu i Roclite - na spodziewane załamanie pogody, błoto, śnieg lub po prostu podmokły teren.

any ideas? :) Nie chciałby zmieniać marki. Inov-8 to pierwsze buty w których nie kręcę kostek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ