No i przechodząc to sedna - jakie "gadżety" polecacie, które będą czyniły nas lepiej widocznych, ale nie będą też przeszkadzać w realizacji treningu? Jakieś lampki na nogi/buty, odblaski, cokolwiek?
marcin9709 pisze: ↑26 sie 2021, 20:24 Jakbym miał możliwość biegania po chodniku to bym nie tworzył tego tematu. Na leśnych ścieżkach nie zrobię treningu tempowego, a do oświetlonej drogi mam kilka kilometrów.
Wysłane z mojego Redmi Note 8T .
A nie, no to myślę, że to był ostatni trening w takim półmroku, bo za tydzień o tej porze będzie już całkiem ciemnoklosiu pisze:marcin9709 pisze: ↑26 sie 2021, 20:24 Jakbym miał możliwość biegania po chodniku to bym nie tworzył tego tematu. Na leśnych ścieżkach nie zrobię treningu tempowego, a do oświetlonej drogi mam kilka kilometrów.
Wysłane z mojego Redmi Note 8T .
Spoko, domyślałem się, natomiast wtedy warto by wybrać inną porę. Odejdzie ci powód do szukania gadżetów. O zmierzchu z samochodu w ogóle niewiele widać, światełka na biegaczu są blade, a odblaski odbijają jeszcze słabo, na to chciałem zwrócić uwagę. Już lepiej biegać w całkowitej ciemności w takiej sytuacji, przynajmniej wtedy widać wyraźnie nawet odblaskowe listewki wszyte w odzież podskakujące na poboczu. No i wtedy nawet lekka 30g czołówka będzie dobrze widoczna.