Cześć,
Mam 182 cm wzrostu i ważę 75kg Zacząłem w tym roku biegać po górach i nie wiem jakie buty będą obecnie najlepszym wyborem. Do tej pory biegałem w Salomon Sense Ride 4. Biegam różne trasy od 10 do 50 km, głównie w Beskidach. Szukam w miarę uniwersalnego sprzętu za rozsądny pieniądz. Nie znam się dlatego proszę o pomoc.
Modele na które zwróciłem uwagę: Salomon speedcross 4, Mizuno Ibuki wave3 albo coś z decathlonu.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Uniwesralny but do Trail
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Salomon Speedtrak Bieżnik podobny do Speedcrosów, ale góra bardziej wytrzymała, mniejszy drop (6 mm) i cena niższa.
Mogę odsprzedać taniej rozmiar 44, który kupiłem wiosną i okazał się trochę zbyt mały - dotychczas biegałem w 44,5. Buty nie używane w ogóle, że rozmiar nietrafiony stwierdziłem gdy zacząłem biegać w drugiej parze. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz na priv.
Mogę odsprzedać taniej rozmiar 44, który kupiłem wiosną i okazał się trochę zbyt mały - dotychczas biegałem w 44,5. Buty nie używane w ogóle, że rozmiar nietrafiony stwierdziłem gdy zacząłem biegać w drugiej parze. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz na priv.
- Jaszczur
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 40:31
- Życiówka w maratonie: 3:28:05
Rzuć okiem na Brooks Cascadia. U mnie sprawdzają się od biegania po lesie pod miastem, przez Beskidy, aż po Tatry. Dają radę na błocie skalę i śniegu.
"Wszystko można co nie można byle z wolna i z ostrożna".