Posiadam do zegarka pulsometr na klatkę piersiową.
Niestety pulsometr ten zakończył swój żywot, bo zaczął pokazywać totalnie z dupy pomiary. Np pokazuje, że mam tętno 100 bpm a za chwile że 250 bmp i tak sobie skacze czysto losowo po dowolnych wartościach.
Pytanie do posiadaczy tego lub podobnego zegarka
Czy to może być wina samego paska i zakup nowego mógłby pomóc czy bardziej winne jest to urzędzenie wpinane w pasek ? Dodam że bateria była niedawno wymieniana więc to na pewno nie to.
Jeśli już załóżmy że kupię nowe urządzenie (nadajnik) i nowy pasek, to czy będzie się dało z nim sparować mój zegarek ?
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pulsometr do Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:42
- Życiówka w maratonie: 2:47:03
Kiedyś miałem podobnie i w moim przypadku kupno nowego paska załatwiło sprawę. Oczywiście nie mogę zagwarantować, że tak jest w Twoim przypadku, ale prawdopodobnie tak.
Jak się nie mylę to tak, można sparować nowy pulsometr (tym bardziej skoro można usunąć parę ze starym).
Jak się nie mylę to tak, można sparować nowy pulsometr (tym bardziej skoro można usunąć parę ze starym).
10k: 35:42 | M: 2:47:03
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Miałem tak w kwietniu, wymieniłem baterię i dalej to samo. Okazało się, że albo schudłem w klacieKordyt pisze:
... Np pokazuje, że mam tętno 100 bpm a za chwile że 250 bmp i tak sobie skacze czysto losowo ...

-
- Zaprawiony W Bojach
Dociśnięcie paska nie pomogło.
Generalnie jest tak, że on na jakiś czas działa a potem zaczyna wariować.
Jednak podejrzewam że to będzie coś z elektrodami na pasku chyba gdzieś brakuje styku.
Kupię nowy pasek, bo on też nie kosztuje dużo.
Generalnie jest tak, że on na jakiś czas działa a potem zaczyna wariować.
Jednak podejrzewam że to będzie coś z elektrodami na pasku chyba gdzieś brakuje styku.
Kupię nowy pasek, bo on też nie kosztuje dużo.
5km - 18:41 (1.12.2018)
HM - 1:28:18 (14.10.2018)
M - 3:08:32 (6.10.2019)
HM - 1:28:18 (14.10.2018)
M - 3:08:32 (6.10.2019)
-
- Rozgrzewający Się
Z własnego doświadczenia, mam ze swoim M400 sparowane dwa paski. Oryginalny H7, który mi zaczyna świrować (pasek pewnie już do wymiany, albo porządnego wyprania) i Wahoo Tickr (bo potrzebuję nadajnik BT i ANT+).Kordyt pisze: Jeśli już załóżmy że kupię nowe urządzenie (nadajnik) i nowy pasek, to czy będzie się dało z nim sparować mój zegarek ?
Zegarek łączy się zamiennie z oboma pomiarami w zależności, który jest aktywny w momencie wyboru aktywności.