Cześć, wiem, że masę tych tematów ale ja mam masę kontuzji i nie wiem jak dobrać buty....
Chcę kupić nowe buty do biegania głównie w terenie (90% las 10% cała reszta)
Mam obie łąkotki uszkodzone (oba kolana, lewe już po artro) chondromolację chrząstki (w lewym) i problemy z kręgosłupem, lekarz powiedział mi, że jeśli już muszę biegać to tylko w terenie po miękkich nawierzchniach i najlepiej w miękkich butach.
ja się zastanawiałem na Salomon speedcross 4 (budżet to ok 300zł -350zł) wiem, że bieżnik mają bardzo dobry ale powiedzcie mi czy są wystarczająco miękkie??
ja mam 175cm i ważę ok 79kg. Do tej pory biegałem w Assics Gel ale po biegach na Pustyni Błędowskiej doszedłem do wniosku, że te buty już nie dają rady.
A może jakieś inne buty? Bardzo proszę o radę.
pozdrawiam
Bartek
Miękkie buty w teren vs kontuzje
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:56
- Życiówka w maratonie: brak
Nic bardziej amortyzowanego niż Altra Olympus 3.0 czy Hoka Speedgoat 2 raczej nie znajdziesz. Tylko cena "nieco" wyższa ale nie wiem czy nie dobrze by było jednak wydać te pieniądze przy takich problemach. A tak poza tym: byłeś u jakieś fizjo? Zazwyczaj problemów z układem ruchu nie leczy się grubszą podeszwą, to tylko półśrodek działający na chwilę lub wcale.forlorn81 pisze: A może jakieś inne buty? Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam i życzę zdrowia
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
po pierwsze dzięki za radę co do butów, będę ich szukał. Co do fizjo to nie byłem bo nawet nie wiem gdzie z tym iść. Ortopedzi mi mówią że sport to już nie dla mnie a ja się zacząłem w triathlon wkręcaćmajkelfm pisze:Nic bardziej amortyzowanego niż Altra Olympus 3.0 czy Hoka Speedgoat 2 raczej nie znajdziesz. Tylko cena "nieco" wyższa ale nie wiem czy nie dobrze by było jednak wydać te pieniądze przy takich problemach. A tak poza tym: byłeś u jakieś fizjo? Zazwyczaj problemów z układem ruchu nie leczy się grubszą podeszwą, to tylko półśrodek działający na chwilę lub wcale.forlorn81 pisze: A może jakieś inne buty? Bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam i życzę zdrowia

pozdrawiam
Bartek
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:56
forlorn81 pisze: po pierwsze dzięki za radę co do butów, będę ich szukał. Co do fizjo to nie byłem bo nawet nie wiem gdzie z tym iść. Ortopedzi mi mówią że sport to już nie dla mnie a ja się zacząłem w triathlon wkręcaćjak masz jakieś namiary na fizjo w małopolsce daj znać.
pozdrawiam
Bartek
Ja na szczęście nie korzystałem z usług żadnego. Poszukaj w dziale "Zdrowie" na forum - na pewno coś się znajdzie.