Szybka porada i sonda

exorcist83
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:40:38s
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, mam w końcu wyselekcjonowane parę modeli butów i muszę się na coś zdecydować:
1. Adidas Duramo 9 - mierzone, fajnie mi leżą na nogach, dobra amortyzacja, lekkie - cena 160zł
2. Nike Revolution 4 - mierzone, w odczuciu podobne do Adidas Duramo - cena 130zł za czarne, 160zł niebieskie
3. Reebok Ahary Runner - mierzone, ale rozmiar o połówkę za duży,do końca tygodnia zmierzę właściwy, dobrze okalają stopę, w odczuciu niższe od ad.1 i ad.2, mniejsza amortyzacja
4. Nike RunAllDay - niemierzone, ale do końca tygodnia je przymierzę, rzekomo projektowane do także dłuższych biegów - cena 200zł.
5. Wasza inna propozycja w cenie do 200zł. :)

Planowałem zakup jakiś innych butów przez internet, ale po dzisiejszych przymiarkach chyba z 10 egzemplarzy w Martes Sporcie stwierdziłem, że koniecznie trzeba je chociaż założyć na nogi i trochę pochodzić, podreptać. Jednak trzeba poczuć ten komfort, dopasowanie i to coś co nas skłoni do zakupu.
5K - 18.57.3, 10K - 39.34 , 15K - 1.03.50, HM - 1.30.53, M - 3.28.47.
PKO
daniel443
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego co ja tutaj widzę to nikogo to nie interesuje. Tak naprawdę to wielka szkoda jest.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ostatnim akapicie kolega sobie sam odpowiedział :taktak:
Planowałem zakup jakiś innych butów przez internet, ale po dzisiejszych przymiarkach chyba z 10 egzemplarzy w Martes Sporcie stwierdziłem, że koniecznie trzeba je chociaż założyć na nogi i trochę pochodzić, podreptać. Jednak trzeba poczuć ten komfort, dopasowanie i to coś co nas skłoni do zakupu.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
exorcist83
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:40:38s

Nieprzeczytany post

Zdecydowałem się na zakup butów Adidas Cosmic 2. Dziś odbyłem pierwszy trening w nich. Odczucia: buty lekkie, przewiewne - odczułem lekki mrozek w przedniej części stopy, wygodne, zapas między palcami, a początkiem buta jest :), amortyzacja Cloadform również odczuwalna na zarówno pod pietą, jak i pod śródstopiem. Efekt: 10km w 44.45min na treningu :) Może to efekt placebo, a może zasługa amortyzacji i nie męczenia się tak nóg podczas biegu. Zobaczymy z czasem jak się będą sprawować.

EDIT:Niestety po dwóch biegach treningowych buty nie podpasowały mi i zostały zwrócone do sklepu. Niestety były zbyt szerokie przez co stopa miała za duży luz na boki co nie dawało mi komfortu i stabilności stopy. Aktualnie moje typy to Nike Runallday oraz Nike Run Swift.
5K - 18.57.3, 10K - 39.34 , 15K - 1.03.50, HM - 1.30.53, M - 3.28.47.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ