Witam czy w tym zegarku kalibruje sie wysokosciomierz , jezeli tak to w jaki sposob?
Wysłane z mojego SM-G930F .
Garmin vivoactive 3
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W Monitorach aktywności Garmina (a takim jest VA3) nie było i nie będzie kalibracji altimetru. Ta opcja zastrzeżona jest dla zegarków premium. Nawet fr645 nie miał takiej możliwości, gdy go posiadałam przez krótki czas. Garmin był twardy w tym względzie.
Monitory aktywności mają altimetr wyłącznie dla funkcji "chodzenie po schodach". Ogólnie, garminy nie powalają jakością wskazań altimetrów (myślę,że to też kwestia oprogramowania) i mam wrażenie, że pokazują mniej głupot we wskazaniach wysokości im dalej od morza.
Monitory aktywności mają altimetr wyłącznie dla funkcji "chodzenie po schodach". Ogólnie, garminy nie powalają jakością wskazań altimetrów (myślę,że to też kwestia oprogramowania) i mam wrażenie, że pokazują mniej głupot we wskazaniach wysokości im dalej od morza.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki za odpowiedz. Dostalem ten zegarek i uzywam zamiast polar m400 ktory skończył żywot, myslalem o vatage m ale w tym zegarku sa powiadomienia i platnosci zblizeniowe i narazie dla mnie ok. Mam jednak z nim jeden problem , niby w alertach strefy tetna sa wylaczone to podczas biegu informuje mnie kiedy wchodze lub wychodze z danej strefy tetna , jak to wylączyc?
-
- Wyga
Jeżeli na pewno masz alerty wyłączone, to może jest to alert "ataku serca"
Zdaje mi się, że jest tam funkcja mająca alarmować o rzekomych nieprawidłowościach pracy serca. Może jest włączona i "histeryzuje" kiedy tętno rośnie w czasie aktywności. Jeśli nie to, zrestartuj zegarek, jeśli dalej nic, to twardy reset.