Rozmiar Adidas

szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć.
Niespodziewanie muszę zmienić buty. Od lat biegam w adidasach ale przesiadka z duramo na response boost zaowocowała dziwnymi bólami nóg. Nigdy nie bolały mnie np. kolana a po przesiadce na boosty takie bóle się pojawiły. Widocznie coś w konstrukcji buta powodowało zmianę kroku biegowego i przez to dolegliwości. dlatego chcę wrócić do duramo.
Do tej pory biegałem w rozmiarze 43 1/3 (stopa 26,5-27 cm), boosty wziąłem większe (rozmiar 44) bo czułem, że w rozmiarze 43 1/3 mam trochę mało miejsca.
Podoba mi się te but:
http://allegro.pl/adidas-duramo-8-w-roz ... ippingInfo
Kolor to kwestia gustu, mi się podoba, pytanie tylko czy 44 2/3 nie będzie dla mnie za duże? To niby tylko kolejne 0,5cm na długości wkładki ale nie wiem czy nie będą za luźne, nie chce mi się i nie mam czasu na zabawy w odsyłanie.
Może ktoś dobierał sobie podobne rozmiary?
Alternatywnie mogę wziąć takie:
http://allegro.pl/buty-meskie-adidas-du ... 37405.html
w rozmiarze 44 i one na pewno będą dobre. Problem w tym, że różowe bardziej mi się podobają.

Pozdrawiam
Bartek
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
PKO
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:41
Życiówka w maratonie: 2:37:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie bardzo wiadomo, czego oczekujesz. Przecież nawet jeśli ktoś dobrał ten sam rozmiar duramo, Wasze stopy są zupełnie różne.

Na stronie sklepu internetowego jest rozmiarówka adidasa wraz z precyzyjną instrukcją, jak zmierzyć stopę. Znając tak zmierzoną długość w cm, korzystając z rozmiarówki, dobierzesz właściwy rozmiar.

Natomiast. Bardziej niepokojące jest to co piszesz o zmianie kroku biegowego. Jak on się zmienił? Zacząłeś pronować albo supinować? Lądować jakoś inaczej? Jeśli nie, to wydaje mi się, że zmiana obuwia odsłoniła słabe strony Twoich mięśni nóg - jeśli kosmwtycznie inne ustawienie stopy, bez zmian kroku biegowego pooduje ból kolan, to któreś mięśnie nie domagają - a wcześniej były mniej aktywne z duramo. W takim wypadku, niezależnie od zmiany obuwia na stare, prędzej czy później, czeka Cię praca nad tymi mięśniami;)
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poranny Biegacz pisze:
Na stronie sklepu internetowego jest rozmiarówka adidasa wraz z precyzyjną instrukcją, jak zmierzyć stopę. Znając tak zmierzoną długość w cm, korzystając z rozmiarówki, dobierzesz właściwy rozmiar.

Dzięki, sprawdzę.
Poranny Biegacz pisze:Natomiast. Bardziej niepokojące jest to co piszesz o zmianie kroku biegowego. Jak on się zmienił? Zacząłeś pronować albo supinować? Lądować jakoś inaczej? Jeśli nie, to wydaje mi się, że zmiana obuwia odsłoniła słabe strony Twoich mięśni nóg - jeśli kosmwtycznie inne ustawienie stopy, bez zmian kroku biegowego pooduje ból kolan, to któreś mięśnie nie domagają - a wcześniej były mniej aktywne z duramo. W takim wypadku, niezależnie od zmiany obuwia na stare, prędzej czy później, czeka Cię praca nad tymi mięśniami;)
Zgadzam się w 100%, but obnażył moje słabe strony i zaniedbanie w treningu siłowym (a co za tym idzie mobilności i rozciągnięciu). Plan naprawczy już wdrożony. Dobrze, że w porę się za to zabrałem zanim doprowadziło to do kontuzji. Niby wszyscy o tym wiemy, a ciężko to wszystko upchać w dzienniczek treningowy. Tym razem jednak nie mam zamiaru odpuszczać treningu ogólnorozwojowego!
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ