Buty do 300zł

Jach00
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć, szukam butów, które zmieszczą się w podanym budżecie.

Dotychczas biegałem w najprostszych Kalenji, Merrelach Bare Access 2 i Asicsach DFA 33. Teraz chciałbym przetestować coś z bardziej standardowym dropem.

Większość kilometrów robię po lesie, ale nie miałem wrażenia, żeby raczej asfaltowe bieżniki w podanych wyżej butach mi przeszkadzały. Miesięcznie robię do 300km, waga poniżej 60kg, więc chyba nie potrzebuję bardzo dużej amortyzacji ;), nie chciałbym też jakiegoś ciężkiego buta, bo zamierzam w nim biegać wszystko - od 5k po długie wybiegania. Nie mogą być bardzo wąskie, bo mam raczej szerokie stopy.

Rozważałem NB Zante v3, ale po wprowadzeniu ostatnio nowego modelu, v3 już ciężko dostać, a v4 znacznie wykraczają poza budżet. Sensowne wydają się też Nike Pegasus, ale wymagałyby poczekania na jakieś przeceny.
Są jeszcze jakieś ciekawe alternatywy, które idzie upolować w podanym budżecie?
PKO
michal_c
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja wczoraj kupiłem zante, zobacz ceny nie są takie straszne, przekraczają budżet minimalnie np zante v3i v4 330 PLN, tylko promocja do końca majówki. https://nbsklep.pl/product/search_produ ... uery=Zante
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

W podstawowej wersji tęgości (D) Zante są raczej wąskie.
2E lub szersze są trudno dostępne w promocjach wyprzedażowych.
Jeśli ktoś ma szeroką stopę, w przypadku tego modelu będzie musiał rozważyc zakup odpowiednio większego numeru. Nie każdemu to odpowiada.

Z tych popularnych, to stosunkowo szerokie w większości przypadków są Asics'y.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ