Witam, minął rok czasu od mojej przygody z bieganiem i poszukuje nowych butów do biegania. Obecnie mam Adidas Supernova Sequence 9 lecz po roku w nich biegania i chodzenia na siłownię czuję już że amortyzacja nie jest ta sama i stopy bardziej się męczą. Ponieważ jak je kupiłem ważyłem znacznie więcej i miałem większy dużo komfort. Szukam czegoś z jeszcze większą amortyzacją i stabilizacją. Buty które kupie będą teraz służyć tylko do biegania bo mam wrażenie że ćwiczenie w nich na siłowni mocno je osłabiły.
Ile kilometrów pokonujemy w ciągu treningu - 4km-15km
Czy biegamy tylko dla zdrowia, czy też przygotowujemy się do konkretnych zawodów?- Biegam głównie dla kondycji, głównym celem zejść poniżej 12 minut na 3 kilometry. Mam egzaminy z wf na 3km oraz 10x10m
Po jakim terenie najczęściej biegamy? głównie chodnik i asfalt, czasem na stadionie i bieżni.
waga - 86-90kg ( umięśniona sylwetka) planowana waga to 80-85kg.
wzrost - 172
stopa - duże płaskostopie , podejrzewam że mam duża pronację ponieważ jak biegnę to stopy próbują mi uciekać do środka.
budżet - najlepiej do 600zł
Jakie buty są warte uwagi? Z góry dziękuje
Pozdrawiam
Buty do biegania do wagi 90kg z dużą amortyzacją
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Odpowiadając na Twoje pytanie:Carmion pisze:Przymierzam się do zakupu Supernova ST lub Ultraboost ST. Które buty posiadają większą amortyzacje?
Większą amortyzację będą miały Adidas Ultraboost ST.
Jakie buty możesz brać pod uwagę?
- Kalenji Kiprun Long
- Nike Air Zoom Structure
- Saucony Guide
- Asics Gel Kayano
- Brooks Transcend
Jakie będą dla Ciebie najlepsze? Kwestia przymierzenia i Twoich odczuć.