Muszę pochwalić garmina ;p
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Otóż zniszczył mi się pasek od garmina fenix 5x, i wysłałem e-maila do siedziby garmin z pytaniem co z tym zrobić, + zdjęcia i paragon zakupu.
Odpisali, że wyślą mi nowy pasek. Po kilku dniach odbieram dwa kartony, zdziwiłem się bardzo, bo 2 nowiutkie i świeżutkie paseczki przybyły ;p
No proszę, tak działa garmin ;p
Odpisali, że wyślą mi nowy pasek. Po kilku dniach odbieram dwa kartony, zdziwiłem się bardzo, bo 2 nowiutkie i świeżutkie paseczki przybyły ;p
No proszę, tak działa garmin ;p
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
weź pod uwagę ile zapłaciłeś za zegarek a ile on faktycznie jest wart patrząc na konkurencję i realia kosztów produkcji
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
A ile on jest faktycznie wart?mareko pisze:weź pod uwagę ile zapłaciłeś za zegarek a ile on faktycznie jest wart patrząc na konkurencję i realia kosztów produkcji
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
- Jupiter
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:16
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ja również jestem zadowolony z obsługi serwisu w zakresie wymiany paska .
Po telefonie na info linie musiałem tylko podać adres do wysyłki bez żadnego potwierdzenia zakupu.
Po telefonie na info linie musiałem tylko podać adres do wysyłki bez żadnego potwierdzenia zakupu.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Niewątpliwie sprawna obsługa klienta/serwisowa to atut Garmina (mówię o swoich doświadczeniach z polskim oddziałem).
Bezpłatna wysyłka plastikowego paska czy szlufki też cieszy.
Ale sytuacja pewnie wyglądałaby inaczej, gdyby firma pracowała na minimalnej marży nieuwzględniającej m.in. tego rodzaju prezentów dla klienta.
A tak przy okazji, czy ktoś z użytkowników może powiedziec, ktory model Garmina (z GPS) zapewnia wodoszczelnośc przy naciskaniu klawiszy w wodzie?
Bezpłatna wysyłka plastikowego paska czy szlufki też cieszy.
Ale sytuacja pewnie wyglądałaby inaczej, gdyby firma pracowała na minimalnej marży nieuwzględniającej m.in. tego rodzaju prezentów dla klienta.
A tak przy okazji, czy ktoś z użytkowników może powiedziec, ktory model Garmina (z GPS) zapewnia wodoszczelnośc przy naciskaniu klawiszy w wodzie?
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Stawiam, że co najmniej wszystkie triathlonowe. No bo jak by to miało być, że zegarek używany do pływania a nie można naciskać klawiszy. Tak na chłopski rozum.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
W czerwcu urwał mi się pasek od Tomtom Multisport Cardio kupionego w 8.2014 (roczna gwarancja). Niestety pasków do tego modelu już w normalnej sprzedaży nie mają. Tomtom wymienił mi go w ramach gwarancjiYahoo pisze: No proszę, tak działa garmin ;p

- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
W czasie plywania nie ma potrzeby naciskania klawiszy, bo z reszta co niby mialoby sie przelaczac?b@rto pisze:Stawiam, że co najmniej wszystkie triathlonowe. No bo jak by to miało być, że zegarek używany do pływania a nie można naciskać klawiszy. Tak na chłopski rozum.
Podczas przerwy, to tak, ale wtedy zegarek jest nad woda raczej, bo patrzymy na wyswietlacz.
Co innego w nurkowaniu, ale Garmina chyba nie ma zadnego modelu dla nurkow(?)
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
A chociażby podczas treningu na basenie ręczne naciskanie LAP.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
sikor - ma model dla nurków
https://www.dcrainmaker.com/2017/10/gar ... g-gps.html
b@rto - dokładnie, ja robiąc serie zwykle LAP nawalam jeszcze będąc pod wodą przy ściance i na ekranik zalapowany patrzę po wynurzeniu.

b@rto - dokładnie, ja robiąc serie zwykle LAP nawalam jeszcze będąc pod wodą przy ściance i na ekranik zalapowany patrzę po wynurzeniu.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Ja się nie znam,ale czy lap nie powinien się łapać automatycznie przy nawrocie?b@rto pisze:A chociażby podczas treningu na basenie ręczne naciskanie LAP.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
kojer - jeżeli chcesz robić np. 100m, a basen ma 25m to po co Ci autolap co nawrót? To tak jakbyś robił na bieżni interwały 1500m, a autolap trzaska Ci każde 100/400 co jest zbyteczne. Czasem wolisz sam jednak złapać.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Ok to ma sens, po prostu przyjąłem, że nawrót oznacza koniec lapa.
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
To i ja dołączę swoją laurkę dla Garmina. Swego casu przestał działać mi pulsometr kupiony w pakiecie z 920xt. Zgłosiłem się do serwisu, powiedzieli żebym go wysłał, a oni odeślą nowy. Tak zrobiłem i za kilka dni dostałem przesyłkę, ale w niej zamiast HRM-RUN był zwykły pulsometr (+ pasek). Napisałem do nich maila, że zaszła pomyłka, a oni że przepraszają i że już nie muszę nic odsyłać tylko poprostu wyślą mi jeszcze jeden. W ten sposób stałem się posiadaczem gratisowego pulsometru i zapasowego paska 

Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
To ja dolacze do pochwal. GPS w 735XT, na dwoch maratonach wyliczyl 42.6km (obydwa tak samo) Iphone potrafil doliczyc ponad 1km.
No i minus, nie zawsze lapie mi nawrot na basenie ;(
No i minus, nie zawsze lapie mi nawrot na basenie ;(