Dobre buty dla 99kg osoby ;]

Heavyrider
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Kiedyś trochę biegałem w butach Nike Zoom Vomero 7, niestety zniszczyłem je poprzez używanie ich do jazdy na rowerze i już nie amortyzują jak kiedyś.

Szukam nowych, może nawet lepszych od tamtych. Czytałem że dobre są Mizuno Wave Creation 18 lub WAVE PROPHECY 6 NOVA. A może jakieś inne moglibyście polecić?

Biegałbym po piaszczystych drogach i trochę asfaltach.

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro!
PKO
kantalarski
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:00

Nieprzeczytany post

Heavyrider pisze:Witam,

Kiedyś trochę biegałem w butach Nike Zoom Vomero 7, niestety zniszczyłem je poprzez używanie ich do jazdy na rowerze i już nie amortyzują jak kiedyś.

Szukam nowych, może nawet lepszych od tamtych. Czytałem że dobre są Mizuno Wave Creation 18 lub WAVE PROPHECY 6 NOVA. A może jakieś inne moglibyście polecić?

Biegałbym po piaszczystych drogach i trochę asfaltach.

Z góry dzięki za pomoc.
Pozdro!
Vomero 12 ;-)
Heavyrider
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyli lepiej sprawdzony but niż wynalazki ;] Widzę że można go dorwać w dobrej cenie, martwi mnie tylko że z tego co czytałem Vomero 12 są węższe od poprzedników a moje Vomero 7 miały idealną szerokość.... Alternatywnie można próbować Asics Gel-Nimbus 19 czy ryzykować z tym Vomero 12?
kantalarski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Heavyrider pisze:Czyli lepiej sprawdzony but niż wynalazki ;] Widzę że można go dorwać w dobrej cenie, martwi mnie tylko że z tego co czytałem Vomero 12 są węższe od poprzedników a moje Vomero 7 miały idealną szerokość.... Alternatywnie można próbować Asics Gel-Nimbus 19 czy ryzykować z tym Vomero 12?
Nimbus jest jednak dużo droższy. Najlepiej pójść do sklepu i przymierzyć jeżeli obawiasz się o szerokość. Ewentualnie zamawiając bezośrednio na stronie Nike możesz wybrać buty w wersji "szerokie".
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nimbusy mają te zaletę, że są dostępne w dwóch szerokościach STD (standard) i 2E (szerokie).
kantalarski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:Nimbusy mają te zaletę, że są dostępne w dwóch szerokościach STD (standard) i 2E (szerokie).
Vomero są w 4 szerokosciach. Do wyboru do koloru.
Heavyrider
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeśli Nimbusy byłyby lepsze to wolałbym dopłacić ale jak piszecie że Vomero 12 są tańsze i lepsze to je wezmę ;] Dzięki za rady ;]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ