Witam.
Niestety nie znalazłem rozwiązania problemu z którym się obecnie zmagam w google i tutaj na forum więc pozwoliłem sobie na swój pierwszy mój temat. Problem dotyczy Garmina 230
Po rozładowaniu zegarka i jego ponownym uruchomieniu język zegarka "ześwirował". W ustawieniach Polski a mimo to 90% jest po angielsku. Nie ważne jaki język ustawie dzieje się tak samo, każdy pakiet językowy wygląda tak samo. Zegarek zresetowany (15 sek na power) i błąd ten sam. Nie chce jeszcze przywracać ustawień fabrycznych bo szkoda mi zapisanych danych. W garmin express pokazuje że dane są najnowsze.Zrobiłem także ponowną aktualizację po przez Web updater, wywaliłem jedyny widget jaki pobrałem i błąd w dalszym ciągu występuje. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?
Garmin "zgubił" pakiety językowe
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54:40
- Życiówka w maratonie: brak
Udało się, jak by ktoś spotkał się z taką sytuacją już wyjaśniam: trzeba ręcznie wywalić pliki językowe z folderu "Text", następnie z "Garmin Express" wgrać ponownie pakiety językowe, kolejnym krokiem jest ponowne uruchomienie zegarka i zmiana na dowolny język z poziomu garmin conect (nie może to być aktualnie używany język, ustawienia z poziomu zegarka nie skutkowały zmianą języka) wtedy wybrany język zaskoczy. Teraz już wszystko działa jak należy.