Garmin 735xt czy Suunto Spartan Wrist HR

eliza84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć :)
Stoję przed wyborem nowego zegarka i chciałabym się poradzić przed zakupem. Rozważam Garmina 735xt albo Suunto Spartan Wrist HR. Biegam amatorsko i dużo jeżdżę na rowerze. Zegarek wykorzysywałabym do tych dwóch sportów. Ważne jest dla mnie to, żeby miał pomiar HR z nadgarstka, teraz też mam zegarek z tego typu pomiarem i już się przyzwyczaiłam. Nie mogę w trakcie biegu mieć na sobie nic co przylega ścisło do klatki piersiowej czy brzucha, bo momentalnie mam kolkę. Do tej pory miałam TomToma Multisport i męczę się z nim strasznie od samego początku, mam go 2 lata. Nie miałam do czynienia z Garminem ani Suunto, nie wiem który będzie łatwiejszy w obsłudze i lepszy dla mnie. Na pierwszy rzut oka widzę, że Suunto jest bardzo duży (ważę 50kg i mam bardzo szczupłe nadgarstki). Trochę mnie to wizualnie razi, ale może podczas biegu docenia się tak duży ekran. Może ktoś z Was biega z którymś z tych zegarków, albo ma porównanie? Będę wdzięczna za każdą podpowiedź :)
PKO
ygrene
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moja żona używa Garmina 735 i rozmiarowo jest idealny, a też ma bardzo delikatne kostki. :) To bardzo wygodny zegarek. Obsługa jest intuicyjna moim zdaniem.
Jeżeli chodzi o czytelność podczas treningu, to nie ma najmniejszego problemu.

Pzdr.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

To mimo wszystko dwa bardzo różne zegarki. Pod każdym względem. Zaczynasz od gabarytów, budowy, kończąc na oprogramowaniu i jakości czytnika HR. 735 jest mały i wygląda trochę jak zabawka (to nie musi być wada to tylko moje spostrzeżenie). Spartan jest masywniejszy. Ma lepszy wyświetlacz(ma wyższą rozdzielczość). W 735 możesz wyświetlić 4 dane na ekranie, w Spartanie 7 danych (kwestia czy ci to potrzebne0). Bateria chyba zdecydowanie mocniejsza jest w 735.
Zwolennicy Garmina będą pisać Garmin, zwolennicy Suunto - napiszą Spartan. Ja mam Suunto napiszę Spartan. :).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ