co lepsze Saucony-Peregrine-3 czy Inov-8-Terraclaw-250 ?

thepanone
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

https://www.amazon.com/Saucony-Mens-Per ... 3DK3M?th=1
https://www.amazon.com/dp/B00QTD2UHI/re ... GKUZG?th=1

co lepsze Saucony-Peregrine-3 czy Inov-8-Terraclaw-250 ?

(czy to bez sensu pytanie i zależy od indywidualnych oczekiwań bo buty tej samej klasy?)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Biegłem w tym roku po ośnieżonych górach za dziewczyną, która biegła w Peregrine, razem z nami biegła dziewczyna w Kanadiach. O Teraclaw sie nie wypowiem, ale ta dziewczyna w Peregrine co chwila sie slizgała, aż mnie to zainteresowało co to za but, bo był tak duży kontrast. Oczywiscie mogło to mieć tez związek z samymi dziewczynami, ale taki mam komentarz.
thepanone
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

:)

założe się, że to był moment zbiegania. Bo bieżnik tych Peregrine jest mocno zaczesany do tyłu jakby miał pomagać wbiegać po śłiskim a w dół miał pomagać zjeżdżać.

Mam dostęp do obu za tę samą cenę. Inov-8 wydaje mi się jakby bardziej cenioną marką (szczególnie na teren). No ale wolałbym potwierdzenia u kogoś kto używa terenowych butów (ja nigdy nie miałem butów terenowych).

Jeden szczegół, bardzo chciałbym ale jednak nie biegam po górach i kamolach. Biegam po trawach, błotach i poboczach, ale też asfaltach. I wątpię, że dziś kupione buty zdąrzą zobaczyć śnieg w swoim życiu. No i do takiego użytkowania z opisów wynika, że Peregrine jak znalazł, ale te Inov-8 tak bardzo mi się podobają. No i drop 4 mm na korzyść (mniejszy) Peregrine.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Tak, na zbiegu. Też od razu analizowałem dlaczego tak się dzieje i rzeczywiście wygląda na to, że Peregrine poprostu nie nadaje się do zbiegania, chociaż teoretycznie więcej hamuje się piętą, a pięta jest już we właściwym kierunku. Ale co do pytania generalnego - nie poradzę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ