Temat wałkowany tysiąc razy, a może i więcej, ale jednak postanowiłam napisać po raz kolejny, z jednego prostego powodu - co chwilę w chodzi coś nowego, coś chwilę ktoś tu dochodzi nowy, co chwile ktoś coś nowego odkrywa

a więc...
Chciałabym kupić sobie zegarek, taki naprawdę jakościowo dobry zegarek... Trudno mi tu mówić o funkcjach, ale wychodzę z założenia im więcej przydatnych funkcji, tym lepiej.
Kilka słów o mnie i o mojej wizji zegarka

Bardzo mało trenuje na powietrzu, trenuje w siłowni (amatorsko) , pływam (amatorsko), biegam bardzo sporadycznie, ale chodzę z zamysłem biegania więcej, z pomocą motywatora w postaci zegarka

Ze sportem miałam od zawsze do czynienia, ale bardziej jeśli chodzi o gry zespołowe, amatorsko, zawodowo, różnie

Czyli nie to, że dopiero co będę stawiała pierwsze kroki

Co poza tym?
Chciałabym, żeby zegarek był moim osobistym trenerem, żebym po treningu dowiedziała się jak najwięcej, żebym wiedziała czy jestem mięczakiem i mogłam się przyłożyć bardziej, czy przesadzam i powinnam zwolnić

Chciałabym kupić raz a dobrze, chciałabym być zadowolona

Ma się sprawdzać na siłowni przede wszystkim, (słyszałam, że ciężko o zegarek , który sprawdza się na bieżniach) a ja niestety mam możliwość chodzenia na taką siłownie, gdzie bieżnie są bardzo starej daty i właściwie to chyba tylko w czas wierzę

Maratonów ani półmaratonów w najbliższym czasie nie zamierzam biegać, ani bić żadnych rekordów z bieganiem związanych

Chce, żeby to był mój całodobowy kompan

Jeśli chodzi o cene?
Cena specjalnie nie gra roli, wiadomo, że zawsze jest lepiej im mniej tym lepiej, ale w tym przypadku zależy mi najbardziej na jakości, a wiadomo, że za jakość się płaci.
Jeszcze jedna kwestia pulsu, wiem, że jest możliwość z pomocą paska i jest prosto z nadgarstka, ? hm? wiele czytałam, że z nadgarstka to troszkę ściema jest? ale nei wiem ile w tym prawdy? może jeśli w zamkniętym pomieszczeniu to wystarczający jest z nadgarstka? Może ktoś mógłby mi wyjaśnic? Oczywiście jeśli zdecydowanie lepszą opcją jest pasek, niechaj będzie pasek.
Czytałam wiele opinii na temat różnych zegarków i cóż.. nie potrafię się zdecydować, ale jak do tej pory moją uwagę zwrócił polar m400 ( jest chwalony przez niemal wszystkich ) , bardzo rozmyślam nad polarem v800 - ale może jednak za bajerny? a może właśnie dlatego powinnam ja go właśnie mieć? bliska byłam kupna tomtom runner cardio + muzyka 3 (ale dokopałam się jakiś opinii , że tragedia) . A może jednak jakiś garmin? a może bezapelacyjnie jakiś model suunto?
To jest dla mnie strasznie trudny wybór bo nie mam własnego osobistego porównania, a bardzo chciałabym kupić już coś naprawde dobrego i żeby poleciła mi osoba, która faktycznie ma pojęcie i porównanie

Ps. Zależy mi też na powiadomieniach z telefonu o połączeniach, wiadomość itd. (nei zamierzam sie rozstawac za często z zegarkiem)

Edit!

Jeśli ktoś zdołał doczytać do końca moje litanie to bardzo dziekuje, ale jeszcze bardziej dziekuje jeśli znajdzie sie ktoś kto doradzi mi co kupić na dzien 04-02-2017 r ?

Pozdrawiam bardzo serdecznie