Garmin Fenix 5 - pomiar z paska bedzie mozliwy?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Czy w tym zegarku garmin Fenix 5 jest dostepny pasem HR do pomiaru tętna czy trzeba bedzie kupic go oddzielnie?
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/55298 ... 0-01688-32
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie widzialem wesji po polsku, tylko po niemiecku.Svolken pisze:https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/55298 ... 0-01688-32
To znaczy wersja 5x jest bez paska a pomiar z nadgarstka jest do bani, tak? To trzeba oddzielny pasek kupować, a czy bedzie dzialac pasek H7?
Czyli dodatkowy wydatek, a czy warto? A moze bedzie dobrze dzialalo z nadgarstka, np zima na kurtce a latem bedzie łączyło sie z potem?
I czy bedzie współpraca z galileo po updacie? Moze są jakies tajne wycieki w sieci?
- turbojajko
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
F5 ma Bluetooth i ant wiec wszystkie paski beda dzialac wiec rekordy swiata nie sa zagrozone

-
- Zaprawiony W Bojach
Wiec wystarczy ten pasek od polara H7? Czy pomine jakies funkcje kiedy kupując pasek garminowski strace cos?turbojajko pisze:F5 ma Bluetooth i ant wiec wszystkie paski beda dzialac wiec rekordy swiata nie sa zagrozone![]()
![]()
Moze wiadomo kiedy serwis bieganie.pl zrobi w koncu recenzje?
- turbojajko
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Z paskiem oowinno byc ok - to w koncu tylko pomiar tetna . Bieganie.pl pewnie zrobi recenzje jak sprzet trafi do oficjalnej sprzedaży, jak na razie to sie nie stalo.Yahoo pisze:Wiec wystarczy ten pasek od polara H7? Czy pomine jakies funkcje kiedy kupując pasek garminowski strace cos?turbojajko pisze:F5 ma Bluetooth i ant wiec wszystkie paski beda dzialac wiec rekordy swiata nie sa zagrozone![]()
![]()
Dc rainmaker robil dosc obszerne review tego zegarka - poszukaj na YouTube , tylko po angielsku

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35'
pasek od Polara bedzie mierzyl puls, ale dynamika biegu zostanie utracona(czesc parametrow np. odchylenia)Yahoo pisze:Wiec wystarczy ten pasek od polara H7? Czy pomine jakies funkcje kiedy kupując pasek garminowski strace cos?turbojajko pisze:F5 ma Bluetooth i ant wiec wszystkie paski beda dzialac wiec rekordy swiata nie sa zagrozone![]()
![]()
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
-
- Zaprawiony W Bojach
Jakie odchylenia i będzie tracił część parametrów gdy podlacze H7?Patryck pisze:pasek od Polara bedzie mierzyl puls, ale dynamika biegu zostanie utracona(czesc parametrow np. odchylenia)Yahoo pisze:Wiec wystarczy ten pasek od polara H7? Czy pomine jakies funkcje kiedy kupując pasek garminowski strace cos?turbojajko pisze:F5 ma Bluetooth i ant wiec wszystkie paski beda dzialac wiec rekordy swiata nie sa zagrozone![]()
![]()
Przez pasek tętna pobiera jakies odchylenia, dynamikę ruchu? Myslalem ze to dzieki akcelorometru wbudowanemu w zegarek badz dzieki footpodowi.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Zewnętrzny czujnik HR (w wersji z białym biegaczem lub nowszy czerwony ) ma akcelerometr i są dodatkowe parametry tj długość kroku, rytm biegu, odchylenie od długości, bilans czasu kontaktu z podłożem.
Jak miałbym wybór to wolałbym dokupić czujnik po ANT garminowski niż innego producenta po BT
Jak miałbym wybór to wolałbym dokupić czujnik po ANT garminowski niż innego producenta po BT
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
A co Twój wpis wnosi do tematu ?Svolken pisze:A ilu z nas uwzględnia te dane w swoich treningach?

Było pytanie na temat czujnika i jego funkcji i jest odpowiedź no ale malkontent musi wsadzić trzy grosze bo by umarł jakby nic nie napisał...
-
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki, otoz ciekawe funkcjekuczi pisze:Zewnętrzny czujnik HR (w wersji z białym biegaczem lub nowszy czerwony ) ma akcelerometr i są dodatkowe parametry tj długość kroku, rytm biegu, odchylenie od długości, bilans czasu kontaktu z podłożem.

I footpoda pewnie tez bedzie można dokupić.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Nie wiem ile. Ja np uwzgledniam.Svolken pisze:A ilu z nas uwzględnia te dane w swoich treningach?
To bardzo ciekawe dla mnie obserwowac jak sie zmieniaja parametry mojego biegu
w zaleznosci od dystansu, predkosci, wytrenowania i zmian wprowadzanych do techniki biegu.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Także lubię analizować te wykresy.
A w temacie, to patrzyłem na fotki i specyfikacje i już wiem, ze 700 zostanie w tym roku w kieszeni.
Pozdrawiam
A w temacie, to patrzyłem na fotki i specyfikacje i już wiem, ze 700 zostanie w tym roku w kieszeni.

Pozdrawiam