Nike Pegasus 33/ Shield

Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47.11
Życiówka w maratonie: 3.50.19

Nieprzeczytany post

Cześć,
Dwa pytania.
Czy znany jest Wam sklep nstyle.pl , który ma swoją siedzibę chyba w Białymstoku? Wiarygodny sprzedawca? Zastanawiam się czy nie mają 33 Shield podrabianej, bo cena kusząca. Z drugiej strony czy akurat ten model buta jest podrabiany?

Czy 33 odsłona Pegasusa mocno zmieniła swoją charakterystykę w odniesieniu do wersji 31 czy wcześniejszych? Miałem je na nogach i odniosłem wrażenie, że są twardsze w porównaniu z poprzednimi generacjami ( buty po 1,5k km) Wiem, że zmienili amortyzację w 33 dokładając poduszkę w śródstopiu, ale pięta jakby była mniej amortyzowana. Ktoś biegający w Pegasusach może się wypowiedzieć?
In this Religion, there are no holidays
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

robin_ldz pisze:Cześć,
Dwa pytania.
Czy znany jest Wam sklep nstyle.pl , który ma swoją siedzibę chyba w Białymstoku? Wiarygodny sprzedawca? Zastanawiam się czy nie mają 33 Shield podrabianej, bo cena kusząca. Z drugiej strony czy akurat ten model buta jest podrabiany?

Czy 33 odsłona Pegasusa mocno zmieniła swoją charakterystykę w odniesieniu do wersji 31 czy wcześniejszych? Miałem je na nogach i odniosłem wrażenie, że są twardsze w porównaniu z poprzednimi generacjami ( buty po 1,5k km) Wiem, że zmienili amortyzację w 33 dokładając poduszkę w śródstopiu, ale pięta jakby była mniej amortyzowana. Ktoś biegający w Pegasusach może się wypowiedzieć?
Cześć,

Nie znam sklepu, ale wydaje się być wiarygodny.

Tak, jest trochę sztywniejszy (porównuje z 32). Nie odczułem mniejszej amortyzacji na pięcie, ale to zapewne kwestia techniki.

Nike Zoom Pegasus 33 - recenzja - jakbyś chciał poczytać więcej.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 22:02 przez wysek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki, przeczytam z przyjemnością.
Trzymaj się!
Awatar użytkownika
rozbiegany
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na forpro.pl też jest mega promocja. Niestety buty sezonowe słabo się sprzedają :(
maciaz91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Co do samego Pegasusa - 33 jest świetny. Z opinii użytkowników 31 i 32 wynika, że o ile 31 był fajny, to 32 już trochę się zmienił in minus. Ja biegałem w 31 i nie przypadł mi do gustu. Biegam w 33 w wersji shield i na tyle mi się ten but spodobał, że w szafie czeka już zwykła wersja, kupiona prze neta w forpro w naprawdę dobrej cenie. But jest dynamiczny, dobrze trzyma stopę i jest bardzo wygodny.
Awatar użytkownika
robin_ldz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja biegałem w Pegasusach do wersji 29. Bardzo te buty lubiłem, ale później nastąpiła przesiadka, a właściwie powrót do Adidasa. Dlatego zapytałem, bo gdy pierwszy raz założyłem na nogi 33 to pierwsze co mnie uderzyło to zdecydowanie zmniejszona amortyzacja pod piętą w porównaniu z Pegasusem sprzed kilku lat. Jeszcze nie wiem czy to dobrze, czy to źle. Dopiero dwa razy w nich biegałem. :) Z ciekawości zważyłem moje stare 29 shield i nowe 33 shield i nowy model jest lżejszy prawie 30 gr. (270gr).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ