Zegarek Garmin z zagranicznego outletu

Pucek12
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 57:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pytałem już o to w wątku z garminami, ale może tutaj szybciej dostanę odpowiedź.
Znalazłem ogłoszenie w którym sprzedawca twierdzi że zegarek zakupiony został w outlecie za granicą.
Twierdzi, że przez to zegarek nie posiada pudełka i dowodu zakupu.
Gwarancja jest rok po rejestracji urządzenia.
Czy w takim wypadku nie ma problemu z gwarancją? Czy bez problemu przyjmą zegarek bez dowodu zakupu?
Czy taki zegarek z outletu moze mieć jakieś wady? Poza brakiem paragonu i pudełka?
Z góry dzięki :)
PKO
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35'

Nieprzeczytany post

gwarancja to rok od daty produkcji, ostatnio Garmin rożnie postępuje z zegarkami z zagranicy bez dowodu zakupu.
z reguły nie powinno być problemu, ale wymagałbym od sprzedającego jakiegoś dokumentu, że sprzęt nie jest kradziony.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

jesli chodzi o podejrzenie paserstwa to wystarczy umowa kupno-sprzedarzy , oczywiscie tylko po to aby w razie problemow nie byc oskarżonym o kradzież.
jak zadzwonisz do garmina p podasz id (na pleckach zeg. numer ) to powinni ci cos wiecej powiedziec o gwarancji
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zadzwoń lub napisz do serwisu garmina w Polsce. Tam dostaniesz odpowiedź z pierwszej ręki i nie będziesz musiał zadawać tych pytań w paru wątkach na forum.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Pucek12
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 57:00

Nieprzeczytany post

Garmin odpisał coś takiego:
''Chetnie pomoge.
Urzadzenia zakupione z POlskiej dystrybucji posiadaja 2 lata gwarancji od daty zakupu, jesli zas zostalo sprowadzone z zagranicy posiada 1 rok gwarancji od daty zakupu. W przypadku nie posiadania dowodu zakupu gwarancja urzadzenia bedzie naliczana od daty produkcji.
Dara rejestracji nie jest data zakupu wiec informacje otrzymane od sprzedawcy sa nieprawidlowe.''
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ