Witam
Zastanawiam się nad butami jak w temacie
Co według was jest lepsze?
Kalenji xt6 & kanadia 7 lub 8
- norkun
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kanadia jest chyba lżejsza. W moim odczuciu jest sztywniejsza, trochę mniej amortyzowana i przez to szybsza. Ma twardy zapiętek (mi pasuje). Wkładka jest połączona na stałe z podeszwą, nie przesuwa się. Bieżnik w obydwu ślizga się na mokrej skale, ale w Kanadii bardziej (za to jest bardzo trwały). Gdybym miał wybrać buty na zawody w terenie szutrowo/kamienistym albo na drogi gruntowe brałbym Kanadie. Adidas ma wg mnie bardzo dobry stosunek jakość/cena, XT6 to Decathlon i nie ma problemów z reklamacją.
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
Co do zapiętka w Kanadii - rzeczywiście, sztywny i wysoki. To musi pasować nabywcy. Ja kupiłem bez przymierzania i niestety, ale zapiętek jest dla mnie tragiczny. Dwa dni z rzędu w Kanadiach i już czuję, że ścięgno Achillesa pobolewa. Do tego już drugi raz będę odsyłał na gwarancję - prują się szwy. A zrobiłem może z 10 treningów.
Może mi się trafił jakiś wybrakowany egzemplarz. Jednego jestem pewien - jak sklep zdecyduje się po raz kolejny naprawiać to będę wypruwał usztywnienia z zapiętków. Trudno, będzie po gwarancji, ale zdrowie ważniejsze.