Buty trial oznaczenia co oznaczaja

peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:45:34
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Rozglądam się za butami trialowymi
Widzę że są różne modele np
W lub gtx co one oznaczają?
Marzą mi się speedcrosy ale drogie, co polecacie?
PKO
sew300
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

W oznacza najprawdopodobniej Woman czyli dla kobiet, natomiast GTX to Gore-Tex czyli rodzaj półprzepuszczalnej membrany, która pozwala przepuszczać pot z buta na zewnątrz ale nie pozwala dostać się wodzie do środka :)
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki
Gtx nadaje się do biegania w lecie?
sew300
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nadawać się pewnie nadaje bo membrana powinna oddawać pot. Ale pewnie to kwestia indywidualna jak to będzie w praktyce.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

peryB4 pisze:Dzięki
Nie nadaje - zdecydowanie!, nawet przy +5-+10C może być problem.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

peryB4 pisze:Marzą mi się speedcrosy ale drogie, co polecacie?
Polecam Salomon Speedtrack. Mają tak samo agresywny bieżnik, ale nie mają takiego wysokiego obcasa, więc trudniej w nich kostkę skręcić.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja sie do znudzenia powtorze - na zime speedcrossy to naprawde swietny but (imho lepszy bieznikowo niz cokolwiek innego, choc oczywiscie trzeba miec swiadomosc "wysokiej kostki") - i tak na marginesie, jest krytykowany, owszem, ale wlasnie wczoraj Pigmeja spotkalem na Turbaczu, obaj pochwalilismy te buty, a potem naszla mnie refleksja, ze w zasadzie wszysczy ktorych znam, a juz napewno ci 'z czolowki' maja w swoim arsenale speedy. a jako ze ja polecam te buty na zime, to bralbym wersje CS (clima shield) - ona jest duzo cieplejsza niz zwykla (co w zimie jednak moze miec znaczenie, szczegolnie przy warunkach jak teraz) ale przede wszystkim jest sporo wytrzymalsza (powiedzmy 1000-1200km vs 500-600). wersje cs mozna wyrwac na promocjach w megaoutdorze w okolicach 300. minusem jest to, ze TRZEBA to kupowac w stacjonarnym sklepie, bo chinskie podroby to wlasnie cs.

a jak chcesz tanie buty, ktore daja rade poszukaj adidas kanadia - widzialem juz i po 160, za te cene to swietny but.
peryB4
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dziękuję za odp.
Zastanawiam się nad kanadia a kalenji xt6 bo salomony są za drogie :(
sew300
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:
peryB4 pisze:Dzięki
Nie nadaje - zdecydowanie!, nawet przy +5-+10C może być problem.
A czemu się nie nadaje?
Ja mam buty z goretexem zimowe, których używałem latem do chodzenia latem po górach i noga nawet się nie spociła więc to chyba indywidualna kwestia mocno
Nishinsan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44
Życiówka w maratonie: 4:02

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:ja sie do znudzenia powtorze - na zime speedcrossy to naprawde swietny but (imho lepszy bieznikowo niz cokolwiek innego, choc oczywiscie trzeba miec swiadomosc "wysokiej kostki") - i tak na marginesie, jest krytykowany, owszem, ale wlasnie wczoraj Pigmeja spotkalem na Turbaczu, obaj pochwalilismy te buty, a potem naszla mnie refleksja, ze w zasadzie wszysczy ktorych znam, a juz napewno ci 'z czolowki' maja w swoim arsenale speedy. a jako ze ja polecam te buty na zime, to bralbym wersje CS (clima shield) - ona jest duzo cieplejsza niz zwykla (co w zimie jednak moze miec znaczenie, szczegolnie przy warunkach jak teraz) ale przede wszystkim jest sporo wytrzymalsza (powiedzmy 1000-1200km vs 500-600). wersje cs mozna wyrwac na promocjach w megaoutdorze w okolicach 300. minusem jest to, ze TRZEBA to kupowac w stacjonarnym sklepie, bo chinskie podroby to wlasnie cs.

a jak chcesz tanie buty, ktore daja rade poszukaj adidas kanadia - widzialem juz i po 160, za te cene to swietny but.
Potwierdzam mam inne Salomon'y z CS i używam ich dopiero przy - temperaturach -5 i niżej. GTX potwierdzam, że przy temp. + to stopa się zagotuje jak i w CS.

Wysłane z iPhone .
Puszczyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tylko trzeba pamiętać, że Adidas Canadia są trochę wąskie, więc jak ktoś ma szerszą stopę, może być niewygodnie. Jeszcze Adidas Vanaka tr są fajne w teren z tańszych :) GTX na lato to makabra :/
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Puszczyk, no mi się wydawało że Kanadia jest właśnie szeroka. :P Jest porównywalna do Glide Boostów i Brooks Racer ST5 - innych nie mam żeby porównać. W Najkach Pegasus 33 było bardzo wąsko a tu to jest ohohoho. Na palce jest dużo miejsca i stopa nie jest jakoś ściśnięta.
Puszczyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam vanaki, kanadię i supernova glide boost atr w tym samym rozmiarze i tylko w kanadiach jest ciasnawo na boki. Nawet szukałem potwierdzenia w necie i znalazłem:

http://wspomnieniaczlapera.blog.pl/2013 ... adia-5-tr/
Ja także jestem szczęśliwym posiadaczem kanadianów 5 tr. Nie są to moje pierwsze adidasy, bo biegam w duramo 4. Dla mnie to idealne obuwie z dwóch powodów: mam wysokie sklepienie i przy tym dość wąską stopę i te buty leżą mi jak ulał. Nie polecam ich osobom z szerokim przodostopiem, bo mogą ich cisnąć.
i tutaj w komentarzach:
http://www.adidas.pl/buty-adidas-kanadi ... 82877.html

i tutaj:
http://poruszeni.pl/2014/04/test-butow- ... -5-tr.html
Buty są dosyć wygodne, jednak jak dla mnie mogłyby być delikatnie szersze
Po dobiegnięciu do domu i zdjęciu skarpetki okazało się, że mam w tym miejscu dosyć spory odcisk. Myślę, że może wynikać to z faktu, że mam dosyć szerokie stopy, a buty te są dosyć wąskie.
W każdym razie trzeba wg mnie przymierzyć.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kanadie 5-6 to ZUPELNIE inny but niz 7-8.
Puszczyk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale widziałeś, że jeden z linków dotyczy 7?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ