Niecale 2 lata temu kupilem Garmina Forerunner 220. Na początku wszystko było ok, gps łapał w pare sekund. Później przez pare miesięcy nie biegałem i od jakiegoś roku mam ciągle problemy z nim. GPS łapie po 8-15 minutach ( czasami nawet 3 km bieglem i doipero łapał ), często gubi zasięg mimo nie aż tak zachmurzonego nieba.
Planowałem oddać go na gwarancję, zegarek kupiłem w czerwcu 2015 więc jeszcze kilka miesięcy mam. Jedynie mam obawę, że przez miesiąc go nie będe miał, a i tak uznają, że wszystko ok i odeślą z powrotem.
Zegarek jest zaktualizowany do najnowszej wersji.
Ktoś miał już takie doświadczenia?
Garmin forerunner 220 gps gwarancja
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35'
- Życiówka w maratonie: brak
wykonaj twardy reset, możliwe, że pomoże.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Serwis Garmina jest znany z dynamicznego działania. W kilka dni potrafią ogarnąć temat.teez pisze:Jedynie mam obawę, że przez miesiąc go nie będe miał[..]
Co do łapania FIXa, miałem podobne doświadczenia - czas wydłużał się.
Wydaje mi się, że czasem pomagało usunięcie wszystkich aktywności z zegarka (już i tak zsynchronizowanych z GC)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:55
- Życiówka w maratonie: 4:xx
Hard reset nic nie dał więc to usuniecie aktywności też nie.
Dalej 2-3 km zajmuje mu złapanie zasiegu. Zadzwoniłem do garmina i powiedzieli, że ponoć wymienią na nowy (wow!!!). Za chwilę skocze na pocztę wyslać zegarek, dam znać jak się skończy.