Tomtom runner 2 cardio music czy Polar M400 ?

piłkarzyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48,43
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć wszystkim, mam pytanie dotyczące zegarków Tomtom runner 2 cardio music czy Polar M400. Chciałbym Was zapytać, który wybrać ? Oraz podanie + i - danych modelów. Jestem osobą trenującą piłkę nożną ale od 3 tygodni zacząłem biegać 2/3 razy w tygodniu przygotowując się do półmaratonu marzec/kwiecień. Zegarek tomtom pasuje mi bardziej, ponieważ nie muszę używać paska oraz ma w sobie mp3, i aby kontrolować wszystkie parametry biegu itd. nie muszę używać telefonu co jest czasami uciążliwe zerkanie na telefon który mam przypięty do ramienia. Ogólnie jestem osobą aktywną w ciągu dni i chciałbym kontrolować swoje parametry w trakcie dnia.
Tomtom jest droższy o 500 złotych, dlatego chciałbym Was doświadczonych zapytać czy jest to wszystko warte 500 złotych ? :)
PKO
Awatar użytkownika
bartochm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:41

Nieprzeczytany post

Pomiar pulsu z nadgarstka jest mniej dokładny jak ten z pasa na pulsometr co idzie na minus TomToma.

Polar to po mojemu machina typowo biegowa/treningowa. Nie jako taki typowy monitor aktywności bo pulsometr na pasie itd.

Moja narzeczona ma tego TomToma - niby fajny bajer, jej się podoba, krótko trzymająca bateria jej nie przeszkadza ( z wszystkimi bajerami jak 3 godziny podziała to jest dobrze ), ale ja jako sprzęt typowo do treningu i do analizy brałbym Polara, a do muzy nadal używał telefonu albo kupił tanie mp3. Do tego do TomToma musisz mieć słuchawki BT, nie wszystkie działają z nim i za nic w świecie bym nie wydał tych 500zł więcej na TomToma.

Podsumowując (moje odczucia ) TomTom - gadżet, bajer, wszystko w sobie i może być monitorem aktywności, Polar machina typowo do treningu.

Teraz decyzja po Twojej stronie czego szukasz.
piłkarzyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48,43

Nieprzeczytany post

bartochm pisze:Pomiar pulsu z nadgarstka jest mniej dokładny jak ten z pasa na pulsometr co idzie na minus TomToma.

Polar to po mojemu machina typowo biegowa/treningowa. Nie jako taki typowy monitor aktywności bo pulsometr na pasie itd.

Moja narzeczona ma tego TomToma - niby fajny bajer, jej się podoba, krótko trzymająca bateria jej nie przeszkadza ( z wszystkimi bajerami jak 3 godziny podziała to jest dobrze ), ale ja jako sprzęt typowo do treningu i do analizy brałbym Polara, a do muzy nadal używał telefonu albo kupił tanie mp3. Do tego do TomToma musisz mieć słuchawki BT, nie wszystkie działają z nim i za nic w świecie bym nie wydał tych 500zł więcej na TomToma.

Podsumowując (moje odczucia ) TomTom - gadżet, bajer, wszystko w sobie i może być monitorem aktywności, Polar machina typowo do treningu.

Dzięki za podpowiedź, czekam na więcej komentarzy :)
mareko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,11
Życiówka w maratonie: 3,23,05

Nieprzeczytany post

bartochm pisze:Pomiar pulsu z nadgarstka jest mniej dokładny jak ten z pasa na pulsometr co idzie na minus TomToma.

Nie wypowiadaj sie kolego na temat TomToma skoro nie masz pojęcia o czym mówisz.
To bardzo dobry sprzęt. Dużo tego testowałem i wiem co mówie bo TT używam od pół roku.
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
Awatar użytkownika
bartochm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:41

Nieprzeczytany post

mareko pisze:
Nie wypowiadaj sie kolego na temat TomToma skoro nie masz pojęcia o czym mówisz.
To bardzo dobry sprzęt. Dużo tego testowałem i wiem co mówie bo TT używam od pół roku.
Tak jak podkreśliłem kilkukrotnie to moje subiektywne odczucia co do tego zegarka.
grabek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Tętno z nadgarstka może u Ciebie działać lub nie działać - "nie z każdą ręką" działa to dobrze, a już w szczególności w zimie.
M400 nie ma wibracji i to jest słabe :( Ja w ruchu miejskim żadnych alarmów M400 nie słyszę.
poczytaj recenzje na dcrainmaker.com
mspr1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50:40

Nieprzeczytany post

Cześć!!

Ja posiadam TomTom Spark Music+Cardio od miesiąca. Zakupiłem go na olx jako nowy, nigdy nie otwierany za 550zł do tego słuchawki BT za 60zł i jest super :) Jak dla mnie to super sprzęt za rozsądne pieniądze.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ