Hej!
Pytanie dla osób, które brały udział w tym biegu - w jakich butach biegliście ?
Szczawnice odwiedzam często ale raczej nie w kwietniu i nie wiem jakie warunki z reguły tam wtedy panują.
Chciałbym trochę wynieść z Waszych doświadczeń i opinii żeby wiedzieć jak się sprzętowo przygotować.
pozdrowki
Mateusz
Szczawnica Wielka Prehyba - buty
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:41
- Życiówka w maratonie: brak
https://www.taniebieganie.pl/adidas-kan ... r-m-aq5843
myślicie, że się nadadzą ? Promka wydaje mi się całkiem fajna, bieżnik ciut bardziej agresywny niż w moich asics sonoma więc wydaje mi się, że powinno być ok
myślicie, że się nadadzą ? Promka wydaje mi się całkiem fajna, bieżnik ciut bardziej agresywny niż w moich asics sonoma więc wydaje mi się, że powinno być ok
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47:00
- Życiówka w maratonie: 3:46:00
Jeśli o warunki chodzi - to zależy. Jeśli będzie sucho - tak jak w tym roku - to we wszystkim oblecisz, śmiem twierdzić że niemalże w asfaltówkach. Jeśli popada, to w Małych Pieninach na odcinkach leśnych będzie sporo błota. O tyle to nieprzyjemne, że tam jest kilka takich krótszych, ale bardziej stromych podejść.
Pierwsza połowa trasy powinna być do przebiegnięcia w czymkolwiek. Ja biegłem akurat w Speedcrossach, ale z perspektywy czasu lepsze byłyby mniej agresywne buty.
Pierwsza połowa trasy powinna być do przebiegnięcia w czymkolwiek. Ja biegłem akurat w Speedcrossach, ale z perspektywy czasu lepsze byłyby mniej agresywne buty.