Adidas Response vs Glide i zakup na allegro

Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No rozglądam się nadal za butami do klepania kilometrów i pomału zaczynam się nastawiać na adidasa. Opcje praktycznie dwie - Response Boost i Glide Boost - różnica 15% boosta mnie nie odstrasza. Jedno pytanie - czy Response ma bieżnik od Continentala? Chyba nie, ale może ktoś jest pewny.
Za Response przemawia niższa waga no i cena.

Druga sprawa - Glide weszły w kolekcji jesień/zima do sklepów w cenie horrendalnej - około 500 zł. Jakby poszukał, to może 400 by się znalazły. Tych z wiosny już praktycznie nie ma w popularnych rozmiarach (43 1/3) - przynajmniej tam gdzie patrzyłem to nie było. Tak samo Response. Zerknąłem na Allegro - wysyp! Pełne rozmiarówki i Glide 7 i Glide 8. Ok, można z miejsca odrzucić te z lokalizacją "internet", ale czy ktoś może ma sprawdzonego sprzedawcę Adidasa na allegro z tymi butami? Ceny Glide na allegro to ~250 zł - 300 zł.
Np. http://allegro.pl/adidas-supernova-glid ... 47975.html

Ale response 2.0 techfit to już szaleństwo - po 170-180 zł
Np http://allegro.pl/buty-adidas-response- ... 60626.html
Albo np. http://allegro.pl/buty-adidas-response- ... 10415.html

To to oryginalne??

PS. Znalazłem w sklepie za 249 Response, co prawda damskie ale z rozmiarem ok - ale nie kupię no nie kupię! :bum: http://www.runnersclub.pl/product-pol-3 ... 41912.html

Edit.
Albo Energy Boost 2 za 250-280?
PKO
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem glide zimą ubiegłego roku za 250, a EB2 wiosną na wyprzedaży w outlet adidasa za równo 200 pln.

PS mierzyłeś te buty? One mają różne cholewki, wiem, bo sam mierzyłem. Response jest ciaśniejszy w śródstopiu niż glide - mnie response nie pasował, a glide leży jak ulał i ma już chyba z 1000 km przebiegu. EB2 (wersja ESM) też ujdzie, ale glide lepiej pasuje.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Glide mierzyłem. Był ok - mówiąc krótko. Tylko że już wersję jesień/zima i cena była szokująca - 529 zł. Z kupnem przez Internet nie ma takiego wielkiego problemu, najwyżej odeślę. Szlag mnie trafia, że wszędzie mam daleko...

A o outlecie mówisz tym online czy w jakimś stacjonarnym?
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

W outlecie stacjonarnym w Gdańsku różne boosty były (i chyba coś tam jeszcze nawet jest) w cenie 50% wyjściowej.
Przekładało się to na ok. 200-300zł w zależności od modelu.

No ale ty wydajesz się być wrażliwy na krzykliwe barwy, nie wiem czy kolorystyka by cię usatysfakcjonowała :)
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Krzykliwe typu żółty jest ok, ale nie połączenie różowego, zielonego i białego. :bum:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem swoje Glide na Allegro w tym sklepie:
http://allegro.pl/adidas-supernova-glid ... 47975.html

Zdecydowanie polecam. Z butów jestem bardzo zadowolony. Chyba lepiej w nich mi się biega niż w Brooks Ghost 7, które do tej pory były u mnie na pierwszym miejscu.

Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

ostatnio miałam identyczny dylemat
zastanawiałam się, jak to możlwe, żeby buty adidas energy był dostępny w pełnej rozmiarówce, w jednym kolorze za niskie pieniądze ( buty)
ale zaryzykowałam, porównałam z butami poprzednimi i w zasadzie nie ma się do czego przyczepić, jedyna różnica w miejscu produkcji, jedne w Vietnamie, drugie w Chinach :tonieja:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdyby ktoś był w Gdańsku w outlecie to dajcie znać na pw, dogadamy się jakoś. :ble:

PS. W decathlonie są takie jasnoniebieskie Glide 8 za 349 zł. Nie wiem czy nie warto dopłacić 50 zł w stosunku do butów z allegro.
AFC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44.06
Życiówka w maratonie: 3.39.01

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem to w outlecie w Gdańsku mają modele sprzed 2-3lat. Sam jak szukałem boston boostow 5 to babka przez tel.powiedziała mi że to "za nowy" model dla nich. Najlepiej chyba zadzwonić może Glide 7 by mieli...

Wysłane z mojego ALE-L21 .
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja Glide 8 właśnie mierzylem w Decathlonie, ale mieli drożej niż na aukcji, do której linka dałem, wiec zamówiłem na Allegro.
W Decathlonie była na nie promocja w sprzedaży wysyłkowej, lecz się spóźniłem: została tylko mała rozmiarówka.

Wysłane z mojego MI 3W .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

AFC pisze:Z tego co wiem to w outlecie w Gdańsku mają modele sprzed 2-3lat. Sam jak szukałem boston boostow 5 to babka przez tel.powiedziała mi że to "za nowy" model dla nich. Najlepiej chyba zadzwonić może Glide 7 by mieli...

Wysłane z mojego ALE-L21 .
Zależy od outletu. Z Factory Outlet we Wrocławiu mam Energy Boost 2 ESM (kupiony ok. pół roku temu) oraz Adios Boost 2 (kupiony kilka miesięcy temu, chyba w lipcu?). To nie są modele sprzed 3 lat tylko chyba sprzed roku. A jeśli dobrze pamiętam, to w bostonie 5 jeszcze biegałem zanim Energy/Adios 2 ma rynek weszły (a przynajmniej w tym samym czasie).
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
hatek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:48
Życiówka w maratonie: 3:28:01

Nieprzeczytany post

Różnice pomiędzy liniami Response a Supernova są niewielkie.
Biegam w nich od 2010 roku (jakoś 10 par w tym czasie zajechałem) i właściwie brałem to co obyło akurat w promocji.
NIGDY nie wydałem więcej niż 299 pln za buty z tej serii. Teraz warto kupić Glide 7 bo zasadniczo nie bardzo różnią się od 8 a ceny są rozsądniejsze.

Co do różnic w cholewkach to między tymi dwoma modelami są naprawdę niewielkie ale jak przy każdym nowym modelu - trzeba przymierzyć.

Jeśli nie masz dostępu do outletu bierz ze sprawdzonych (dużych) sklepów online na wyprzedażach - np.runnersclub.pl - nigdy nie trafiłem na problemy.

PS. Kompletnie inna sprawa jest z Energy Boost i Ultraboost - w tych zasadniczo nie daję rady biegać (miałem dwa podejścia) bo są bardzo nisko sklepione i gniotą mi stopę z góry a do tego mają inną, mniejszą rozmiarówkę.

PS2. Pamiętaj, żeby w poszukiwaniu superoferty, z rozpędu nie kupić wersji sequence.
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.

W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak przeglądam to allegro i mam sporo wątpliwości do oryginalności tych butów... Glide 7 - niektórzy sprzedawcy maja po 100 par w popularnych rozmiarach. Kontenerami to sprowadzali z Chin czy jak? Ceny też... 230-250 zł - rozumiem, że sklep musi zarabiać i ma wyższe ceny ale jak w takim razie zarabia taki sprzedawca na Allegro?
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Kontenerami to sprowadzali z Chin czy jak? Ceny też... 230-250 zł - rozumiem, że sklep musi zarabiać i ma wyższe ceny ale jak w takim razie zarabia taki sprzedawca na Allegro?
Nie da sie tego wykluczyc, ze kontenerami. Dokumentalna "Gomorra" R. Saviano, opisujaca dzialania Camorry (mafii z okolic Neapolu), zawiera m.in. scene przemytu do Europy z Chin duzych ilosci butow sportowych. Gdy odpada haracz celnikow i organow ucisku skarbowego, to cena dla konsumenta moze byc bardzo atrakcyjna.

A cena ponizej 200 PLN za Glide jest jak najbardziej realistyczna, do "trafienia" po sezonie, m.in. na Zalando. A to sklep na tyle duzy, ze chyba nie ryzykuje handlu przemycanymi butami?
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zakładając że są to podróbki, to czy boost nadal jest boostem (doskonała podróbka, możliwe najbliżej oryginału) czy po prostu na zewnątrz jest tylko faktura "styropianu" a w środku jakaś zwykła pianka EVA.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ