Asics Sonoma - stuptuty

Awatar użytkownika
bartochm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:41
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,

Czy możecie polecić mi jakieś konkretne stuptuty do biegania ? Często biegam po lesie a zaczęła się jesień, dużo błota i często wlatuje mi coś od boku pod skarpetę co potem drażni.

Wiem, że są firmy które mają jakieś specyficzne zapięcia do swoich stuptutów więc dodam, że będę ich używał głównie z Asics Sonoma.

Mateusz
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja używam Inov-8 Debrisgaiter 32. Jeśli dobrze poszukasz, to możesz je teraz kupić w internecie za 56,50 zł z przesyłką.
Nadają się do wszystkich butów z bieżnikiem terenowym. Mogą się zsuwać z butów z niskim bieżnikiem szosowym.
Wykonane z grubego poliamidu. Nie są nieprzemakalne, ale doskonale chronią przed wpadaniem do butów wszystkiego, z błotem włącznie, nawet przy zatopieniu buta w tymże. Używam ich w górach o każdej porze roku.
Zastosowana w nich gumka pod podeszwą może się przetrzeć z czasem, albo przeciąć na jakimś ostrym kamieniu (mniej prawdopodobne). Na taką ewentualność zaopatrz się w sklepie motoryzacyjnym w uszczelki gumowe o-ring 100x2mm. Warto je mieć pod ręką, żeby w razie "awarii" nie biegać po sklepach.
Awatar użytkownika
bartochm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:41

Nieprzeczytany post

@Kangoor5

dzięki za info :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ