Alternatywa dla asics ds sky speed.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:39:30
- Życiówka w maratonie: 03:05:09
Hej,
Szukam w/w butów w rozmiarze 41.5 i niestety nigdzie nie mogę ich znaleźć i zastanawiam się nad kupnem innych o podobnych właściwościach.Dodam,że długie wybiegania biegam w butach asics cumulus.Preferuję bardziej twarde buty np.asics nimbus nie przypadły mi do gustu.A może komuś się rzucił gdzieś taki model w oczy?Jeśli nie to co proponujecie w zamian?
Szukam w/w butów w rozmiarze 41.5 i niestety nigdzie nie mogę ich znaleźć i zastanawiam się nad kupnem innych o podobnych właściwościach.Dodam,że długie wybiegania biegam w butach asics cumulus.Preferuję bardziej twarde buty np.asics nimbus nie przypadły mi do gustu.A może komuś się rzucił gdzieś taki model w oczy?Jeśli nie to co proponujecie w zamian?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Modelu z tematu nie znam - ale wydaje mi sie, ze szukasz raczej prostych butow, bez zbednych "hiper-technologii" (ktore niewiele pomagaja, a zdecydowanie podwyzszaja cene...).emilr10 pisze:Dodam,że długie wybiegania biegam w butach asics cumulus.Preferuję bardziej twarde buty np.asics nimbus nie przypadły mi do gustu. ... Jeśli nie to co proponujecie w zamian?
Ja mam dobre doswiadczenia z Asics Zaraca - prosty but, z pewna amortyzacja, ale jest jej tam mniej anizeli wiecej. Dosc dobrze wspominam tez ich serie z "33" w nazwie (m.in. w takich Jan Frodeno wygrywal ostatnio zawody IronMan) - nie wiem czy wciaz je produkuja, ale w outletach bywaja w okolicach 200 PLN.
Jakis czas temu trafilem na kilka dobrych recenzji Adidas Duramo - prosty but, a podobno swietnie dziala (osobiscie chyba bede chcial sprobowac, jak sie sprawdza).
-
- Wyga
Niekoniecznie prostszych.Asics ds sky speed to but treningowo-startowy.Posiada wkładki żelowe pod piętą i pod śródstopiem.Mają 3mm niższy drop od cumulusów,ale są zdecydowanie bardziej dynamiczne,a wartość ugięcia pod piętą jest taka sama.Z reguły biegałem w nich zawody lub jakieś szybsze akcenty no i przypasowały mi.Coś mi się zdaje,ze przestali je produkować,a potrzebuje takiego typu butyi
U mnie nie ma sklepów biegowych i nie mam możliwości po przymierzać i coś sobie wybrać.Do tej pory kupowałem zawsze te same modele(cumulus i sky speed),a każda zmiana na coś nowego kończyła się fiaskiem.Dlatego też szukam coś bardzo podobnego,zastanawiam się nad asics ds trainer.Tylko że one są dedykowane dla pronatorów i neutrali,a ja szukam dla supinatorów :/Czy to będzie dobry wybór?

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Polecam Asics Dynaflyte. But o bardzo podobnym profilu do Sky Speed tylko o 10g lżejszy.
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
A musi być Asics? Jeśli startówki to może jakieś Nike Zoom Streak? Emil ja bym butów Asicsa z 33 w nazwie nie kupił bo to sieka totalna. Materiały ostatnich modeli nie sa zbyt trwałe. Ja się do Asicsów zraziłem właśnie przez model Gel Lyte 33 3. Wytrzymały nieco ponad 350 km i zrobiły się dziury. Czytałem o tym i to nie tylko u mnie tak było. Model 2 był udany ale późniejszy to wg mnie sieka.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale to miałbyc model podobny do Sky Speed/
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-3-0812
pierwszy od góry jest 41,5.
Nie przestali produkować, tylko ds sky speed nie ma w oficjalnej dystrybucji w Polsce, trzeba szukać w necie.
Nawiasem mówiąc - rewelacyjny but do szybkiego biegania dla amatorów, mało znany i kompletnie niedoceniany.
albo Asics DS Trainer - trochę bardziej startowy.
pierwszy od góry jest 41,5.
Nie przestali produkować, tylko ds sky speed nie ma w oficjalnej dystrybucji w Polsce, trzeba szukać w necie.
Nawiasem mówiąc - rewelacyjny but do szybkiego biegania dla amatorów, mało znany i kompletnie niedoceniany.
albo Asics DS Trainer - trochę bardziej startowy.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
-
- Wyga
Asics dynalite 619 zł cena kosmos 

Widziałem tę aukcję,akurat ten numer sprzedany