Asics gel pulse 7 - pytanie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To mój pierwszy post dlatego witam wszystkich na forum.
Moje pytanie odnośnie Asicsów gel pulse 7. Czy będą one odpowiednie dla biegacza neutralnego o wadze ok 85 kg do biegania głównie po twardych nawierzchniach? Ostatnio chyba potaniał ten model i można go dostać spokojnie poniżej 300zł ale podawane są niższe przedziały wagowe biegaczy (tak ok 75 kg) więc zastanawiam się czy amortyzacja będzie odpowiednia dla mnie.
Jakie ewentualnie inne buty polecacie w cenie ok 250zł do takich wymagań? Dodam, że męczą mnie bóle w okolicach dolnej części piszczeli po wewnętrznej stronie. Problem często wraca a lekarze tłumaczyli to albo za twarda nawierzchnią i przeciążeniami lub zablokowanymi biodrami.
Dzięki z góry za pomoc.
Moje pytanie odnośnie Asicsów gel pulse 7. Czy będą one odpowiednie dla biegacza neutralnego o wadze ok 85 kg do biegania głównie po twardych nawierzchniach? Ostatnio chyba potaniał ten model i można go dostać spokojnie poniżej 300zł ale podawane są niższe przedziały wagowe biegaczy (tak ok 75 kg) więc zastanawiam się czy amortyzacja będzie odpowiednia dla mnie.
Jakie ewentualnie inne buty polecacie w cenie ok 250zł do takich wymagań? Dodam, że męczą mnie bóle w okolicach dolnej części piszczeli po wewnętrznej stronie. Problem często wraca a lekarze tłumaczyli to albo za twarda nawierzchnią i przeciążeniami lub zablokowanymi biodrami.
Dzięki z góry za pomoc.
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2016, 14:31 przez sylwek86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Wazylem mniej wiecej tyle co Ty jak sie przesiadlem z Pulse 6 na Zante.
Jak dla mnie to byla swietna decyzja. Za Pulse-ami nie tesknie.
Jak dla mnie to byla swietna decyzja. Za Pulse-ami nie tesknie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Zante będą o niebo bardziej wymagające dla stóp i całego układu ruchu od Pulse. Czy to dobrze czy źle, to już zależy kogo spytasz 

Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Wiekszej amortyzacji niz Pulse to one nie maja, ale moim zdaniem wystarczajaca i sa bardziej sprezyste, nie takie kapciowate.sylwek86 pisze:Bardziej wymagające? Co masz na myśli? Będzie trzeba wykonać więcej pracy niż w Pulse żeby się np. wybić bo jest bardziej miękko ze względu na większą amortyzację?
Sa jednak duzo mniej "wspierajace", przez co stopa bardziej pracuje. Do tego dochodzi mniejszy drop (spadek palce-pieta).
Moze na poczatku bedzie ciezej (poczujesz to lydkach jezeli nie sa wystarczajaco mocne),
ale jak juz sie wzmocnia, to raczej nie bedziesz chcial wracac do kowadel jak Pulse itp.
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
Zante są fajne i jak Koledzy piszą bardziej wymagające. Za to dużo oferują w zamian.
Pulse 7 to dobry but, ale nie dla kogoś kto chce się rozwijać i nie biegać z pięty
Ale pamiętaj, same buty nie pomogą na wspomniane bóle, jeśli nie ćwiczysz (kalistenika, core, itp.) oraz nie dbasz o technikę.
Pulse 7 to dobry but, ale nie dla kogoś kto chce się rozwijać i nie biegać z pięty

Ale pamiętaj, same buty nie pomogą na wspomniane bóle, jeśli nie ćwiczysz (kalistenika, core, itp.) oraz nie dbasz o technikę.
- Pavol
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 55:34
- Życiówka w maratonie: brak
But dużo cięższy od reszty, kagańce na nogach. Mam i są dla mnie neutralne. Po prostu są. Żadnej rewelacji, ani także nie sprawiają dyskomfortu. Jedynie waga mogłaby być niższa.