Biegi długodystansowe ankieta

kamila.tokarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej :)
Zwracam się z uprzejmą prośbą o udział w realizowanym projekcie, o poświęcenie chwili i wypełnienie mojej ankiety. Tematem jest próba oceny motywów i metod treningowych osób rekreacyjnie uprawiających biegi długodystansowe. Badania są anonimowe, uzyskane dane wykorzystane będą do mojej pracy licencjackiej.
Ankieta nie jest typowo o urazach, bardziej koncentruję się na fizjologii i mogą wyjść ciekawe rzeczy.
Link poniżej:
https://docs.google.com/forms/d/1CD0HHz ... sp=sharing

Zainteresowanym bardzo dziękuję za chęci i poświęcony czas. :usmiech:
PKO
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

My sami nie wiemy dlaczego, zwłaszcza PODCZAS biegu...
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Cześć,

Czepię się metodologii i niektórych odpowiedzi. Bo jak masz odpowiedz na pytanie "ile razy w tygodniu biegasz?" w postaci 1-4, to generalnie załatwia z 90% biegaczy, wiec wartość poznawcza żadna. podobnie z kilometrażem - 180- 300 o_O

Podoba mi się też stweirdzenie "biegam w triathlonach" oraz "zorganizowane biegi sportowo-rekreacyjne" :bum:

Podobnie jak po przejściu na kolejną stronę ankiety widzę: "JEŻELI ODPOWIEDŹ W PYTANIU 12 -> BRZMIAŁA NIE -> PROSZĘ PRZEJŚĆ DO KOLEJNEJ SEKCJI, a pod spodem pytanie nie ma numeru, to ni cholery nie wiem o jakie pytanie chodzi :bum:

W tym pytaniu trzymając się grup z odpowiedzi nie uwzględniach osób biegających >43 i <100 ;)

W dodatku we wrześniu pytasz o zawody w minionym roku kalendarzowym (2015), co jest już trochę nieaktualne, jak zaraz kończy się bieżący sezon dla większości.

pytanie 21 - jeśli zaznaczę w pierwszej odpowiedzi TAK, i w następnych tez TAK, to wyjdzie bałagan ;) we wcześniejszych skala zaczyna się od zdecydowanie nie, a kończy na zdecydowanie tak, a tutaj zaczyna się od nie, a kończy na zdecydowanie tak :) A jak biegam cały rok, niekoniecznie przy ładnej pogodzie to co mam wpisać? Tutaj chyba odpowiedzi niekoniecznie sa rozłączne, wyczerpujące i wykluczające się wzajemnie.

pytanie 23 - skala ułozona jest odwrotnie niż wczesniej :/

pytanie 27 - czy według Pana, a zaraz potem "odnieś się do"

Dobra, poznęcałem się, ale ankieta wypełniona, a to powyżej pokazuje Ci z grubsza, że niektóre pytania mogą mieć obniżoną wartość poznawczą, albo zawierać błędy w odpowiedziach.
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
kamila.tokarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wiem, że mogły się wdać pewne błędy. Nie jestem żadną zaprawioną biegaczką, czy specjalistką w tego typu ankietach, bo jest to pierwsza moja stczyność z czymś takim w końcu to praca licjencjacka i nie obejdzie się bez pomyłek, więc bardzo dziękuję za krytykę i postaram się to uwzględnić :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ