buty 3-4 miesiace

guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

witam,
w planie miałem kupić nowe buty na wiosnę, ale dzisiaj własnie wróciłem z treningu z krwiakiem na pięcie. Okazało się ze buty które obecnie posiadam maja przetarty materiał na piecie i dlatego ma odcisk ;/. Proszę o pomoc w wyborze jakiś nie drogich butów, żeby przebiegać okres zimowy (bo chyba kupowanie droższych(lepszych) butów na zimę to nie jest dobry pomysł?) Jestem dość ciężki - waga 88kg, stopa naturalna. jeszcze jedno pytanko : czy to prawda że buty do biegania powinny być mniej więcej jeden rozmiar większe niż zwykle obuwie do chodzenia? te które mam są dość mocno dopasowane, może dlatego tak szybko się przetarły? Proszę zaproponujcie kilka modeli na które mam zwrócić uwagę. Wizyta w profesjonalnym sklepie dla biegaczy nie wchodzi w grę :(, nie ma mnie w PL , a w miejscowość której mieszkam są tylko zwykłe sklepy sportowe :/
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Powinny mieć trochę luzu. Modeli jest za duzo, żeby podać jakakolwiek nazwę. Wybierz to w czym będziesz czuł sie wygodnie ale co nie bedzie nad Twoja stopą panowało. Żebyś sie nie czuł jak Mercedesie 6s mając wrażenie, że nic nie musisz robić.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

guerrero333 pisze:Proszę o pomoc w wyborze jakiś nie drogich butów, żeby przebiegać okres zimowy (bo chyba kupowanie droższych(lepszych) butów na zimę to nie jest dobry pomysł?)
A jak kupujesz opony do auta, to kupujesz odjechane na lato i chłam na zimę? Na zimę właśnie moim zdaniem trzeba zwrócić uwagę na buty, żeby dobrze się w nich czuć - często biegasz po śniegu, lodzie etc.
guerrero333 pisze: jeszcze jedno pytanko : czy to prawda że buty do biegania powinny być mniej więcej jeden rozmiar większe niż zwykle obuwie do chodzenia? te które mam są dość mocno dopasowane, może dlatego tak szybko się przetarły?
Powinny być większe, w trakcie biegu noga nieco się "spłaszcza"/"wydłuża". O ile, to kwestia dyskusyjna. Ja kupuję wręcz o 2 rozmiary większe, a znam ludzi którym wystarczy 0,5 cm. Najlepiej patrzeć na długość wkładki (np. w cm), bo rozmiary różnych butów są różne. W jednym bucie (bywa że i u tego samego producenta) 43,5 = 44 u innego.
guerrero333 pisze:Proszę zaproponujcie kilka modeli na które mam zwrócić uwagę. Wizyta w profesjonalnym sklepie dla biegaczy nie wchodzi w grę , nie ma mnie w PL , a w miejscowość której mieszkam są tylko zwykłe sklepy sportowe :/
But ma być przede wszystkim wygodny, dlatego najlepiej przymierzyć.
Nie wiem, co znaczy dla Ciebie "niedrogi" - ale proponuję adidas supernova glide boost 7/8 (mają na podeszwie gumę continentala i mnie przynajmniej dobrze się w tym biega na mokrym), na promocjach można kupić ok 300pln (ja dałem 249). JEśli nie, to brooks ghost.

Jeśli szukasz taniej - to już polować albo outlety/allegro (ale to musisz wiedzieć czego szukasz) albo kupić coś kalenji z decathlonu.
biegam ultra i w górach :)
lukirobo1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja biegam w adidasach, ciekawe ceny można dostać jak są w promocji. Podobnie z Nike. Bardzo dobre ceny ma Puma...pozdrawiam
guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

byłem w sklepie, adidas supernova glide boost 8 cena 119euro ;/ , brooksow nie było, ale za to kupiłem nike pegasus 32(cena mi odpowiadała:)) 69euro. Wszystkim dziękuje za pomoc
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

guerrero333 pisze:byłem w sklepie, adidas supernova glide boost 8 cena 119euro ;/
No to porażka (za tyle w życiu bym nie kupił), bo choćby w polskim decathlonie (chyba też na www) są za 349 pln.
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ