Witam,
właśnie zakupiłem w sklepie internetowym Brooks Cascadia 10. Teraz przeczytałem opinie, że buty mają wady i przecierają się przy zgięciu.
Ktoś ma te buty i może się wypowiedzieć? Nie wiem czy nie zrezygnować z zakupu.
Brooks Cascadia 10
- longtom
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47'24"
- Życiówka w maratonie: brak
Mam takie. Super wygodne!
I do tego ten piękny marchewkowy kolor.
Ale z tym przecieraniem to prawda.
Biegam w nich 3 kwartały, zaliczyły około 1600km. Pierwsze ślady przetarcia pojawiły się około 1200km. Przetarcia są w obu butach po wewnętrznej stronie pomiędzy wzmocnieniami tekstylnej cholewki.
Myślałem o zwrocie, ale kupiłem je w TKMaksie za 160 zł, nowych za tą kasę nie kupię a są super wygodne. Przetarcie w niczym mi nie przeszkadza i postanowiłem dalej w nich biegać.
pzdr
I do tego ten piękny marchewkowy kolor.

Ale z tym przecieraniem to prawda.

Biegam w nich 3 kwartały, zaliczyły około 1600km. Pierwsze ślady przetarcia pojawiły się około 1200km. Przetarcia są w obu butach po wewnętrznej stronie pomiędzy wzmocnieniami tekstylnej cholewki.
Myślałem o zwrocie, ale kupiłem je w TKMaksie za 160 zł, nowych za tą kasę nie kupię a są super wygodne. Przetarcie w niczym mi nie przeszkadza i postanowiłem dalej w nich biegać.
pzdr

- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Tak, to prawda, 10. mają ewidentnie złą opinię ze względu na pękającą siateczkę w przedniej części, sporo jest opinii potwierdzających to, szczególnie na obcojęzycznych portalach - kwestia wielkości badanej populacji.
To nie może być przypadek.
Też mam 10. kupione w TKMax za ok. 180 zł - czyli półdarmo, chyba właśnie ze względu na powyższy problem, ale zrobiłem w nich dopiero 200km, póki co nic się nie dzieje. Traktuję je jako obuwie startowe na ultra, robię jeden ostatni dłuższy trening + start, tak więc do 1000km trochę czasu zejdzie.
Wygodne są obrzydliwie

Też mam 10. kupione w TKMax za ok. 180 zł - czyli półdarmo, chyba właśnie ze względu na powyższy problem, ale zrobiłem w nich dopiero 200km, póki co nic się nie dzieje. Traktuję je jako obuwie startowe na ultra, robię jeden ostatni dłuższy trening + start, tak więc do 1000km trochę czasu zejdzie.
Wygodne są obrzydliwie
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław