Wytrzymałe buty

dziabadziaba
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

od kilku tygodni próbuje wrócić do biegania (choć ciężko nazwać to powrotem), biegam powoli jakieś 3 razy w tygodniu ok 4 km. Docelowo chciałabym zwiększyć dystans ale chwilowo przeszkadza mi w tym waga (ponad 90 kg przy wzroście 173 cm) i brak dobrych butów. Biegałam kiedyś w butach Asics Blackhawk 4 - były tragiczne, obecnie biegam w tym co mam czyli starym modelu Adidas Climacool.

Szukam butów które utrzymają moją wagę i możliwie zniwelują ból kolan (po wewnętrznej stronie) i stóp jaki mi towarzyszy przy bieganiu obecnie. Kiedyś miałam robione badania z których wyszło że jestem pronatorem, jeśli to coś zmienia.

Potrafi mi ktoś poradzić jaki but będzie dobry na początek? I czy powinnam ograniczyć się do modeli damskich czy wśród męskich też mogę znaleźć coś dla siebie?
PKO
Joanka Biega :)
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witaj,

Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale jeżeli z okolic Warszawy, to polecam sklep biegowy Ergo http://www.ergo-sklep.pl/
mają tam bieżnię z kamerką i za darmo wykonują profesjonalne "badanie" w zakresie sposobu biegania plus doradztwo, plus dobór butów biegowych
jestem bardzo zadowolona z zakupu u nich :)

Pozdrawiam i życzę szybkiego znalezienia odpowiedniego obuwia Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ