Suunto Ambit 3 Run - brak powiadomień

Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam okazję troszkę pobawić się Ambit'em trójką w wersji Run i próbuję w nim ogarnąć powiadomienia po sparowaniu z telefonem (wiadomości, info o połączeniach). Jak go dostałem do ręki, zegarek nie chciał wiązać się z apką mobilną, ani tą zainstalowaną w Iphone'ie, ani tą pod androidem. Rozwiązaniem okazała się aktualizacja softu do wersji 2.0.45. Teraz pięknie się synchronizuje i tu, i tu. Ba, zyskał nawet polskojęzyczną obsługę. Problem mam jednak z ustawieniem powiadomień i tu pytanie do użytkowników.

W menu po przytrzymaniu Next, w zakładce Łączność->Ustawienia->Powiadomienia mam zaznaczone "Wł", czyli zegarek powinien wyświetlać info o przychodzących rozmowach i odczytywać nawet wiadomości. Tymczasem nie dzieje się nic, ikonek na ekranie też brak....Po wciśnięciu Start/Stop w menu nie ma też pozycji MobileApp, gdzie wg filmiku youtube'owego powinienem odczytywać zgromadzone powiadomienia...Czy macie podobnie? Czy popełniam gdzieś błąd? Jak uzyskać powiadomienia?
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Panie Paweł... weź tego Ambita wywal i se kup FR230 - wsio będzie grać i buceć ;)
Koniec żartów (choć o FR to nie żart) :)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Panie Paweł... weź tego Ambita wywal i se kup FR230 - wsio będzie grać i buceć ;)
Panie Piechu :) . Po pierwsze tęskno pozdrawiam :), bom facjaty Twej dłuuuuugo nie widział...Po wtóre - to nie mój Suunciak, ino bawiłem się cudzym, jako ten bardziej gadżetolubny.. ;) . Sam go zareklamowałem, czułem się w obowiązku go okiełznać..Dziś rumak sam złagodniał, ale dopiero, gdy się go zsynchronizowało z ajfonem właścicielki - pokazuje powiadomienia jak powinien, przy moim nędznym andoidzie się stawiał. Jestem kontent :) . A prywatnie tęskno patrzę w stronę 630tki... ;)
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Garmin to gunwo, Suunto rządzi!
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:
Piechu pisze:Panie Paweł... weź tego Ambita wywal i se kup FR230 - wsio będzie grać i buceć ;)
Panie Piechu :) . Po pierwsze tęskno pozdrawiam :), bom facjaty Twej dłuuuuugo nie widział. A prywatnie tęskno patrzę w stronę 630tki... ;)
I vice versa :)
A co do 630 hmmm to powiem Ci tak, że 230 ma wszystko to co miała i ma 620 i niewiele ustępuje 630. Oprócz dotykowego ekranu i danych dotyczących dynamiki biegu z paska HRM nie różni je praktycznie nic :) Dodam tylko, że po zainstalowaniu kilku aplikacji IQ możliwości 230 znacząco się rozszerzają. Ja jestem zachwycony jego możliwościami szczególnie biorąc pod uwagę cenę :) Czasami podkradam go Atamanowi ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ