Leginsy krótkie Kalenji Kiprun
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:41
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie,
Czy ktoś z Was miał do czynienia z leginsami http://www.decathlon.pl/krotkie-leggins ... 50917.html ?
Robi się coraz cieplej i chciałbym zainwestować w krótkie leginsy. Mam z tej samej serii długie i sprawują się całkiem dobrze, ale ciekaw jestem opinii o krótkich.
Może znacie jakiś lepszy zamiennik w podobnym progu cenowym ?
pozdrawiam
Mateusz
Czy ktoś z Was miał do czynienia z leginsami http://www.decathlon.pl/krotkie-leggins ... 50917.html ?
Robi się coraz cieplej i chciałbym zainwestować w krótkie leginsy. Mam z tej samej serii długie i sprawują się całkiem dobrze, ale ciekaw jestem opinii o krótkich.
Może znacie jakiś lepszy zamiennik w podobnym progu cenowym ?
pozdrawiam
Mateusz
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:51
- Życiówka w maratonie: 2:51
Mam podobne, bez kieszonki na zamek. Od 2-3 lat sprawują się całkiem dobrze. Potrafią się zmechacić po kontakcie z rzepem. Materiał jest trochę do delikatniejszy, niż w długich, ale długie mam z meszkiem od srodka.
IM 9:40
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
1/2IM 4:31
1/4IM 2:05
Ol 02:07:26
Ultra 6h 70km
M 2:48
HM 1:18
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
Zmechacenie to nie problem przy tej kwocie. Mimo, że 70zł to jakaś tam kwota to jak na sprzęt to nie są to wysokie kwoty.
Jak z przewiewnością i odprowadzaniem wilgoci ? Nie zagrzewasz się w nich?
Jutro podjadę do Deca i sprawdzę jak to wygląda na żywo
Jak z przewiewnością i odprowadzaniem wilgoci ? Nie zagrzewasz się w nich?
Jutro podjadę do Deca i sprawdzę jak to wygląda na żywo
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:51
- Życiówka w maratonie: 2:51
Mam szaro-niebieskie. Biegam dodatkowo w bieliźnie z nogawkami z decathlonu, bo inaczej miałem obtarcia. Nie przez te spodenki. Czy to lato, czy to zima, bielizna jest mokra, więc trudno mi się wypowiadać, co do przegrzewania, ale chyba są ok pod tym względem. Dosyć cienkie. Są to moje jedyne krótkie spodenki do biegania od 2 lat, więc już trochę szwy na dole puszczają, ale heloł, za tą cenę i tak dzielnie wszytko znoszą. Nigdy ich przesadnie nie szanowałem. Rozciąganie, siadanie na trawie, na betonie, itp.
- mxk
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
Przeglądałeś je w internecie czy fizycznie ? Ja dzisiaj koło 16 będę w deca i mogę na nie zerknąć, zrobić foty itd jeżeli chceszmxk pisze:Tak się składa, że wczoraj też właśnie przeglądałem krótkie legginsy wydaje mi się, że wybiorę Running Kanergy. Są co prawda trochę droższe, ale: są kompresyjne, mają miejsce na kilka żeli lub nawet telefon. Ktoś to może ma i używa?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Niestety tylko przez internet - osobiście to dla mnie dłuższa wycieczka. Muszę ryzykować, podobnie z rozmiarówką. Jeśli możesz, to zerknij i zdradź wrażenia.
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
Rozmiarówka wydaje mi się bardzo klasyczna, są zbliżone do innych, które miałem z decathlonu więc jak masz inne to w ciemno możesz brać ten sam rozmiar.azposzlyiskry pisze:Niestety tylko przez internet - osobiście to dla mnie dłuższa wycieczka. Muszę ryzykować, podobnie z rozmiarówką. Jeśli możesz, to zerknij i zdradź wrażenia.
Materiał bardzo przyjemny, ładne płaskie szwy. Delikatnie leżą i sprawiają wrażenie dość solidnych.
Co do kompresji to w moim odczuciu jest ona stosunkowo delikatna, ale tak jak mówiłem to tylko moje odczucia.
Ogólne wrażenie to, że jak najbardziej warte są tej ceny.
Ja dorwałem na wyprzedaży ostatni egzemplarz Kalenji Kiprun Tight przeceniony o połowę czyli na 40zł. Cena mnie skusiła. Wczoraj co prawda było chłodniej ale 13km bieg w nich był bardzo przyjemny.
Jak macie gdzieś blisko decathlony to zerknijcie na wieszaki z końcówkami serii bo jest bardzo dużo leginsów i koszulek i kurtek z serii "By Night". W Deca w Cz-wie są te żółte nieprzemakalne kurtki przecenione z 260zł na 130. Damskie leginsy niektóre były przecenione nawet o 62%.
Plus wyprzedają stare modele butów do biegania po wprowadzeniu nowych SD i LD.
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
http://bieganie.pl/?show=1&cat=22&id=5976Marx pisze:Przepraszam za trywialne pytanie, ale o co chodzi z kompresją?
http://www.magazynbieganie.pl/kompresja ... -ma-sensu/
Sorry, że linkami ale tak najszybciej, bo jest to ładnie opisane. Nie ma sensu bym przepisywał artykuł.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kompresja sportowa nijak się ma do medycznej. Jest o wiele delikatniejsza. Nie od kozery najlepsze są wyroby kompresyjne firm z backgroundem medycznym. I nie jest to Lidl, ani Decathlon.Marx pisze:Hmm, z powodu posiadanych żylaków może powinienem więc tego używać....?

Pzdr
T
pzdr T