Obecnie biegam z pulsometrem Polar FT7, natomiast potrzebuję czegoś z prawdziwego zdarzenia.
Budżet... im mniej tym lepiej, ale górna granica to 2 000 zł (z paskiem HR)

Sprzęt tylko nowy.
Wymagania:
- - Główne zadanie zegarka: monitorowanie treningu biegowego (biegam głównie zawody na 5 lub 10km, czasami połówka); rekreacyjnie rower, gimnastyka; nie pływam,
- - Przede wszystkim jestem szczupły, obwód przedramienia przy przegubie to tylko ok. 18 cm, zatem jestem zmuszony do zakupu raczej kompaktowego sprzętu niż "busoli"; mój standardowy zegarek ma 40 mm średnicy, ale oczywiście zegarek treningowy powinien być większy,
- - Zegarek ma na celu w trakcie treningu oraz jego późniejszej analizy dostarczyć mi jak najwięcej informacji pozwalających zwiększyć efektywność biegu, uzyskiwane czasy, trzymanie reżimu treningowego; jarają mnie wszystkie liczby, wskaźniki, wykresy,
- - Często biegam po puszczy, lesie lub parku zależy mi więc na tym, by zegarek nie gubił GPS w terenie; bardzo mnie to irytuje,
- - Niezbędne funkcje: wyświetlacz czytelny w trakcie biegu (nieważne czy dotykowy czy nie) zarówno w słoneczny dzień jak i w blasku latarni, wibracje, możliwość ustawień treningów interwałowych tak aby komfortowo je wykonywać, WIFI, autolap, lap timer, info odnośnie trzymania się w zadanym tempie, w miarę dokładny pomiar wysokości n.p.m., funkcja "back to start",
- - Fajnie gdyby miał też: możliwość wgrania trasy i nawigowania w trakcie treningu, nawigowanie trasy "spowrotem" bo czasami zapuszczam się w nieznane; wygląd raczej minimalistyczny, ale smaczki i krzykliwe akcenty mile widziane,
- - Rzadko będę go używał na codzień - ma służyć tylko do treningów - nie potrzeba mi zatem wszelkich funkcji smartwatcha czy innych monitorów aktywności; mam niskie wymagania odnośnie czasu pracy na baterii,
- - Nie potrzebuję również sterowania muzyką oraz powiadomień z tel, menu może być w jęz. angielskim.

Polary M400/V800 raczej mi nie przypadły wyglądem do gustu szczególnie zważając na moje chudziutkie rączki

Proszę o opinie. Oczywiście mogę porównać suche dane/parametry, ale chciałbym poczytać jakie Wy macie doświadczenia/spostrzeżenia