Adidas energy boost za 250 zl?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Próbował ktoś biegać w tych butach z allegro?
Potrzebuje amortyzacji i lekkości na asfalt 10km/21km. 83kg wagi tempo 3'40". Poleci ktoś coś do do 400zl?
Dziękuję za trafne podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.
Próbował ktoś biegać w tych butach z allegro?
Potrzebuje amortyzacji i lekkości na asfalt 10km/21km. 83kg wagi tempo 3'40". Poleci ktoś coś do do 400zl?
Dziękuję za trafne podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Zawsze polecę Energy Boost
Poprzednią edycję widuję w outletach w Gdańsku i Gdyni za około 350zł. Do 400zł kupisz też poprzednią edycję Ultra Boost.

Ostatnio zmieniony 10 mar 2016, 20:15 przez deepblue, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:59
Ja mam z Allegro za 249 i biegam już prawie 500 km w nich
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)
blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)
blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Energy boost generalnie mają bardzo pochlebne opinie. Co do allegro - pewnie zależy od aukcji, nie wypowiem się. Osobiście widziałem w outlecie adidasa we Wrocławiu te buty po 219 i 229, więc jeśli ktoś kupił okazyjnie (ponoć były jeszcze taniej któregoś dnia albo ma bon zniżkowy czy pracowniczy) to spokojnie może po 250 sprzedawać.
Jeśli to oryginalny but, dobrze na nodze leży i rozmiar pasuje to brać - ale bardziej jako treningówkę. Jeśli chcesz coś trochę bardziej amortyzowane ale na HM po 3:40, to zainteresuj się boston boost 5. To jest coś pomiędzy energy (treningówka) i adios (startówka).
Jeśli to oryginalny but, dobrze na nodze leży i rozmiar pasuje to brać - ale bardziej jako treningówkę. Jeśli chcesz coś trochę bardziej amortyzowane ale na HM po 3:40, to zainteresuj się boston boost 5. To jest coś pomiędzy energy (treningówka) i adios (startówka).
biegam ultra i w górach 

-
- Rozgrzewający Się
Na bostony za ciezki jestem. Maja mniej pianki=amortyzacji, chociaz na nodze nie mialem.
Nie mowie o odkupywaniu butow z promocji a calkiem nowe. Takie np aukcje zalatuja mi lewa chinszczyna:
http://allegro.pl/adidas-energy-boost-m ... 97018.html
Ktos ma z takim indexem G64392? Wypowie sie jak w praktyce sie szybko biega?
Nie mowie o odkupywaniu butow z promocji a calkiem nowe. Takie np aukcje zalatuja mi lewa chinszczyna:
-
- Rozgrzewający Się
właśnie niedawno postanowiłem, że zacznę biegać. Poczytałem trochę informacji na temat sprzętu, bo niby najważniejsza jest motywacja, no ale buty też są istotne. Zgadzam się, że mają bardzo dobre opinie. Ja kupiłem sobie buty marki Nike, bo jakoś zawsze mi się ta marka kojarzyła z jakością. Jeśli jednak nie będę z nich do końca zadowolony, to wrócę do butów Adidasa. Jakby ktoś już w nich biegał, to proszę wyraźcie swoją opinię na ich tematmarek84 pisze:Energy boost generalnie mają bardzo pochlebne opinie. Co do allegro - pewnie zależy od aukcji, nie wypowiem się. Osobiście widziałem w outlecie adidasa we Wrocławiu te buty po 219 i 229, więc jeśli ktoś kupił okazyjnie (ponoć były jeszcze taniej któregoś dnia albo ma bon zniżkowy czy pracowniczy) to spokojnie może po 250 sprzedawać.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dlaczego? Ze zdjęć wyglądają normalnie. Jak na but treningowy są bardzo szybkie, do tego ładnie wymuszają bieganie ze śródstopia.cbdu pisze:Na bostony za ciezki jestem. Maja mniej pianki=amortyzacji, chociaz na nodze nie mialem.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Z ciekawości zapytam, czym się różnią buty "szybkie" od "mniej szybkich".
Chodzi o wagę obuwia, czy jeszcze jakieś inne parametry?
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Szybkie buty mają z reguły mniej amortyzacji, chociaż na pewnym poziomie waga też nie jest bez znaczenia. Ja kilometry klepię w Nimbusach od Asicsa (solidnie amortyzowane), a treningi jakościowe robię w Bostonach.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

-
- Zaprawiony W Bojach
Waga, twardość podeszwy, jej profil, elestyczność,...KrzysiekJ pisze:Z ciekawości zapytam, czym się różnią buty "szybkie" od "mniej szybkich".
- dirtybutclean
- Wyga
Smierzą podróbka..To pierwszy model już z dwa lata nie produkowany. A tu nagle pełna rozmiarowka..kupę podobnych na alliexpress
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Ja pisałem wyżej - outlet we Wrocławiu, była pełna rozmiarówka.
biegam ultra i w górach 

-
- Rozgrzewający Się
Pobiegałem troche juz w tych butach. Do 18km, asfalt i troszke szutr. Od 3'/km wzwyż. 85kg. Wyniki:
- Buty jednak lekko sie rozeszly na boki bo mnie juz nie uciska jak na poczatku. C
- Przereklamowane oddawanie energii. Poczułem to tylko raz jak biegłem mocno ~3'/km po asfalcie. Amortyzacja moglaby byc odrobine wieksza!
- Raczej oryginalne a raczej podobne do tych w sklepie tzn mialem jeden i drugi but (2.0 atr) i wrazenia te same
- przewiewne. Zimno gdy chodzisz w palce przy 0 na dworze
But 45 1/3 wazy ~300 +-5g, lewy ~10g mniej. Dlaczego? Pomyśl.
Pozdrawiam
- Buty jednak lekko sie rozeszly na boki bo mnie juz nie uciska jak na poczatku. C
- Przereklamowane oddawanie energii. Poczułem to tylko raz jak biegłem mocno ~3'/km po asfalcie. Amortyzacja moglaby byc odrobine wieksza!
- Raczej oryginalne a raczej podobne do tych w sklepie tzn mialem jeden i drugi but (2.0 atr) i wrazenia te same
- przewiewne. Zimno gdy chodzisz w palce przy 0 na dworze
But 45 1/3 wazy ~300 +-5g, lewy ~10g mniej. Dlaczego? Pomyśl.
Pozdrawiam