Komentarz do artykułu Brooks najpopularniejszy wśród najlepszych amerykańskich maratończyków

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do tego zestawienia to jeszcze przydałoby się więcej szczegółów dotyczących umów sponsorskich jakie zawierają producenci z czołowymi zawodnikami. Widać, że Nike poszło na jakość a Brooks na ilość ;)
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A adidas chyba wogole olał? Chociaż to dziwne, bo maja w końcu wszystkich rekordzistów świata od lat.
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 32:22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Brooks T7 Racer to moim zdaniem świetne buty :) leciutkie dynamiczne. Ale niestety w deszczu tracą na przyczepności. Dlatego w zeszłym sezonie częściej oglądały szafę niż moje nogi, bo szczęścia do pogody nie miałem na zawodach.
10km- 32:22
21.097km- 1:12:03
https://www.strava.com/athletes/mbujala
Awatar użytkownika
Andrzej_Witek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:35
Życiówka w maratonie: 2:23:32
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:A adidas chyba wogole olał? Chociaż to dziwne, bo maja w końcu wszystkich rekordzistów świata od lat.
No też jestem zaskoczony. W zeszłym roku, gdy byłem na szkoleniu biegowym, dowiedziałem się, że Adidas wypracowuje największy obrót w Stanach (chodziło o całą branżę sportową). Co ciekawe, Nike prowadzi na naszym kontynencie. W każdym razie, bieganie to spory kawałek tortu, a amerykanie jak mało kto, są przywiązani do swoich mistrzów. Dziwne więc, że mało osób zasuwało w Adidasie.
M: 2:23:32
HM: 1:08:57

ASICS Trail Team
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Andrzej_Witek pisze:Dziwne więc, że mało osób zasuwało w Adidasie.
Ale ich wcale nie było mało, byli exequo z Nike na drugim miejscu: Brooks 27, Nike i Adidas po 26. Tyle, że wiemy, że Brooks sporo zawodnikó sponsoruje (choćby grupa Hanson Brooks), Nike tez sporo. Pozycja adidasa wydaje mi sie zatem całkiem niezła, dziwi mnie tylko, że nie sponsoruja żadnych amerykańskich zawodniczych grup, skoro sponsorują Kenijczyków. Kiedyś sponsorowali grupę McMillana ale to sie chyba skończyło a może McMillan juz nie ma wyczynowych zawodników.
Awatar użytkownika
Andrzej_Witek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:35
Życiówka w maratonie: 2:23:32
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ok racja, ale i tak spodziewałem się wyższej pozycji. Może nie chcą ryzykować rywalizacji z grupą Oregon. Po co prowokować sytuację, w której okaże się, że w nikach biega się szybciej. Teraz mogą powiedzieć, że w ich butach rywalizacja wyglądałaby inaczej. Czyli klasyczna marketingowa gadka.
M: 2:23:32
HM: 1:08:57

ASICS Trail Team
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szkoda, że nie ma podobnego zestawienia z poprzednich eliminacji. Pokazałoby to pewien trend. Tak czy inaczej, jest coraz więcej chętnych do "biegowego tortu". Relatywnie młode marki są coraz bardziej widoczne. Skechers (1992), Under Armour (1996) Hoka (2010). Ciekawe czy z każdym rokiem ich udziały w rynku będą rosły. Wydaje mi się, że tak.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ