Buty dla początkującego

Karciarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich użytkowników;)

Jak widać po moim liczników postów, to jestem nowy na forum:) i już pojawia się pierwsza pomoc hehe

W swoim życiu już biegałem czy to za piłką czy też normalnie. Nadszedł czas, że postanowiłem wrócić do biegania. Póki co nie myślę o zawodach, chcę zacząć biegać dla siebie, dla kondycji, dla sylwetki:)

Będę biegać z planem, który mam już przygotowany, teraz zostaje kwestia obuwia. Będę biegał po nawierzchniach twardych (będę starał się unikać) oraz po drogach leśnych.

Myślę o jakimś obuwiu, które jest dość istotne. Wolę pierw spytać się osób kumatych niż kogoś w sklepie, kto ma za zadanie wcisnąć produkt.

Szukam czegoś w miarę rozsądnej ceny.

Na internecie znalazłem kilka pozycji:

Kod: Zaznacz cały

https://www.zalando.pl/asics-patriot-7-obuwie-do-biegania-stabilnosc-as142a09r-a12.html

https://www.zalando.pl/puma-descendant-v2-obuwie-do-biegania-amortyzacja-szary-pu142a0ah-c11.html

https://www.zalando.pl/puma-axis-v3-mesh-obuwie-do-biegania-amortyzacja-pu142a0ao-q12.html
Może coś z Kalenji?

Jeśli jest zakaz umieszczania linków zewnętrznych, to sorki.

Czy może na początek wystarczą zwykłe adidasy do np. 80 zł?
PKO
wojtasendo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Swoją przygodę z bieganiem zaczynałem z Kalenji Eliofeet z Decathlonu. Teraz są przecenione ze 150pln na 79pln. Przeleciałem z nimi tysiaka km praktycznie tylko po twardym, delikatnie przetarta podeszwa na pięcie. Egzamin zadały w 100%.
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dlaczego początkujący nie kupuje porządnych butów pod swoje preferencje biegowe i zdrowotne?
Awatar użytkownika
TajPan
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zatopek miał i tak gorsze. Trochę zależy od twojej wagi i stopy - jeśli masz ponadprzeciętnie nienormalną ;-).
Jest też inne wyjście - pobiegaj w tym, co masz miesiąc, zobacz, czy cię wciągnie,jak tak - kup coś porządniejszego na wyprzedaży - o tej porze jeszcze będą zeszłosezonowe sprzedawać.

Zwykłych adidasów bym nie kupował, na pewno jakieś masz w szafie.
Obrazek
Karciarz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kiedyś biegałem butach od martensa i źle się w nich biegało. Skuszę się raczej na Kalenji. wezmę jakieś w promocji, bo akurat mają i zobaczymy jak to będzie.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Niejednokrotnie powtarzał się temat szybkiego ubijania się butów z lidla. W kategorii "najtańsze" wygrywa jednak Decathlon i Ekiden One.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ