Pomóżcie. Którą wersje wybrać? Czym się różnią poza niewielką różnicą offsetu (4 i 6mm) i nieco inną cholewką? Czy ktoś biegał w obydwu modelach i może powiedzieć jaka jest różnica?
Do tej pory biegałem w minimalistycznych butach Merrell road glove i trail glove ale przez małe problemy ze stopami potrzebuje czegoś z nieco większą amortyzacją wiec wybór padł na te buty. Dystanse jakie pokonuje podczas treningu to 10-20km.
Nike Free 3.0 Flyknit czy Nike Free 4.0 Flyknit?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ten offset wiąże się z grubszą pianką w wersji 4.0, czyli nieco więcej "amortyzacji".
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Mam 4.0 i mogę powiedzieć, że dla mnie to najlepsze buty w jakich kiedykolwiek biegałem. Miałem już free 3.0, free run 3.0, free 4.0 v2. Generalnie linię nike free uważam za bardzo udaną. Jednak najwyżej cenię sobie Flyknit 4.0. Przebiegłem w nich ok 800 km i spokojnie drugie tyle wytrzymają. Nie wiem czego oczekujesz od butów ale ja w nich robiłem treningi zarówno szybkościowe jak i dochodzące do 30 km. Bardzo dobrze opinają nogę, lekkie. Amortyzacji jak Adam napisał jest sporo ale nie przeszkadza.